22/04/2024

Μήνυση στην Apple για την επιβράδυνση παλαιότερων iPhone

0

Giorgos in news22 December, 2017 11:12 am
Μετά την επιβεβαίωση της Apple ότι επιβραδύνει τα παλαιότερα iPhones για να αποτρέψει ξαφνικές διακοπές λόγω “πεσμένων” μπαταριών, η εταιρεία φέρεται να κατηγορείται από τουλάχιστον πέντε άτομα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Chicago Sun-Times, πέντε πελάτες της Apple από διαφορετικά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσαν μήνυση στο Σικάγο την Πέμπτη, ζητώντας απροσδιόριστο χρηματικό ποσό για τις ζημιές που προκάλεσε εταιρεία, επιβραδύνοντας σκόπιμα τις παλαιότερες συσκευές iPhone.apple

Οι ενάγοντες, δύο από τον Illinois, και άλλοι τρεις από τις πολιτείες Indiana, North Carolina, και Ohio, αναφέρουν ότι οι πρακτικές της Apple είναι “παραπλανητικές, και ανήθικες” και παραβιάζουν τους νόμους προστασίας των καταναλωτών.

 

Όλοι τους εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο (Έλληνα;) κ. James Vlahakis, ο οποίος δήλωσε ότι η Αpple δεν προσφέρει διαφάνεια στους πελάτες της.

“Οι εταιρίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όσοι άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματά τους που κέρδισαν δουλεύοντας σκληρά για ένα προϊόν, αναμένουν ότι θα λειτουργεί όπως αναμενόταν”, δήλωσε ο δικηγόρος James Vlahakis.

“Η Apple φαίνεται να έχει αποκρύψει τους λόγους που επιβραδύνουν τα παλαιότερα τηλέφωνά της”.

 

Η μήνυση αναφέρει επίσης ότι η Αpple αναγκάζει “τους καταναλωτές να αγοράζουν νεότερα και ακριβότερα iPhones όταν μια αντικατάσταση μπαταρς θα μπορούσε να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα παλαιότερα iPhones τους.”

Το Cupertino δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής κάποια δήλωση και μπορεί να μην αναφέρει και τίποτα, μέχρι να διευθετηθεί το όλο θέμα.

Φαντάζομαι ότι ο κ. Vlahakis θα διευθετήσει την υπόθεση πολύ εύκολα, αφού υπάρχει ήδη η επιβεβαίωση από την πλευρά του Cupertino.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *