22/06/2024

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλή του κινήματος το Ποτάμι

0

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλή του κινήματος το Ποτάμι

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΜήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλή του κινήματος το Ποτάμι, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014.
«Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι η προεδρολογία, αλλά η αξιολόγηση της μεταπολίτευσης. Το λάθος ήταν ότι η επιτυχία της στηρίχθηκε σε μια ακραία κομματική αντιπαράθεση με στόχο τα πελατειακά οφέλη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «στην Πελοπόννησο έχουμε επιτύχει τη συνεννόηση γιατί στηριζόμαστε στους πολίτες της, τη μόνη ελπίδα διεξόδου της χώρας από την κρίση».
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η Περιφερειακή Αρχή, με κορυφαίο αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, «όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η μόνη περιφέρεια της χώρας που θα δώσει λύση στο πιο κρίσιμο πρόβλημα των τελευταίων δεκαετιών». Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, ώστε πλέον το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μετά τις στοχευμένες επενδύσεις της Περιφέρειας να αποτελεί το πρώτο σε ανάπτυξη περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας, αλλά και στην παράλληλη πολιτική χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης , η οποία θα δώσει νέες δυναμικές προοπτικές στην Πελοπόννησο.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε τέλος τη στήριξη του Περιφερειακού θεσμού, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των τελευταίων δεκαετιών, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ώστε να πραγματώσει με επιτυχία την αρμοδιότητα του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, που για πρώτη φορά αποκεντρώθηκε στην ευθύνη της.
Ο κ. Θεοδωράκης από την πλευρά του, αφού χαρακτήρισε τολμηρό πολιτικό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τόνισε ότι στην Πελοπόννησο γίνεται έργο, όπως στη διαχείριση των απορριμμάτων, στον τουρισμό και τα αγροτικά προϊόντα, ενώ ανέφερε ότι το Ποτάμι δεν διαθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ούτε για καμία Περιφέρεια στη χώρα, «γιατί φιλοδοξεί να αποτελέσει σύμμαχο και συμπαραστάτη κάθε Περιφέρειας και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι αυτοδιοικητικές αρχές».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *