18/07/2024

Μήνυμα Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου

0

 

Μήνυμα  Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη

ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η 17η Νοέμβρη 1973 αποτέλεσε σταθμό του μαζικού κινήματος αφύπνισης, διεκδίκησης και αντίστασης. Σήμερα 38 χρόνια μετά, τιμούμε όλους τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, στον αγώνα για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία.

Τα ιδεολογικά προτάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που σηματοδότησαν τα πολιτικά αιτήματα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, προσλαμβάνουν νέο περιεχόμενο και είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ.

Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν  ιστορικό καθήκον  να αγωνιστούν για το συμφέρον του Ελληνικού λαού και να υπηρετήσουν την πατρίδα. Έχουν πολιτική υποχρέωση να αντισταθούν σε συμφέροντα αλλότρια, σε εντολές και επιβολές  χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που πληγώνουν βάναυσα την κοινωνική συνοχή και την εθνική μας κυριαρχία.    

Ο ελληνικός λαός στέκεται όρθιος και αγωνίζεται εμπνεόμενος από τις αξίες και τα ιδανικά του Πολυτεχνείου.  Ειδικότερα η νέα γενιά, δικαιούται και αξίζει να ονειρεύεται, να διεκδικεί και να κατακτήσει ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον με δικαιοσύνη, κοινωνική πρόοδο και κοινωνική ασφάλεια.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα αγωνιστικής έγερσης και πολιτικής αφύπνισης.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *