Λ. Μπούκλης: Η ανεργία καλπάζει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

Λ. Μπούκλης: Η ανεργία καλπάζει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ENPE OMILIA SYNEDRIO 2013Τα λόγια και οι υποσχέσεις των επαγγελματιών πολιτικών δεν αγγίζουν τους πολίτες της χώρας και δη της Πελοποννήσου.

Η ανεργία καλπάζει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ρυθμούς εξαιρετικά πιο αυξημένους σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας, η ανεργία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Ιανουάριο του 2011 (όταν ανέλαβε η 1η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου) ανερχόταν σε ποσοστό 10,3 % όταν στο σύνολο της χώρας ήταν στο 15,1%.

Ενώ, στο τρίτο τρίμηνο του 2013 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας) η ανεργία στην Περιφ. Πελοποννήσου, υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε σε ποσοστό 22,9% όταν αντίστοιχα στην Ελλάδα ήταν στο 27%.

Αυτό σημαίνει ότι από τον Ιανουάριο του 2011 έως το Γ’ τρίμηνο του 2013 η ανεργία στην Πελοπόννησο αυξήθηκε κατά 122,33% όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα αυξήθηκε κατά 78,8%.

Συνεπώς, αποτυπώνεται και επισήμως από την Στατιστική Υπηρεσία αυτό που τα Πελοποννησιακά νοικοκυριά βιώνουν στην καθημερινότητά τους τα τρία τελευταία χρόνια και μάλιστα με εξαιρετικά εντονότερο ρυθμό αύξησης από τα υπόλοιπα νοικοκυριά της χώρας: Φτώχεια και Ανεργία.

Για αυτό και οι πολίτες κρατούν σφιχτά ομπρέλες, στην βροχή – copy paste – εξαγγελιών: ανεκτέλεστων και ετεροχρονισμένων έργων / προγραμμάτων που και προεκλογικά, τώρα, ξανά -ανακοινώνει – ανακυκλώνει για πολλοστή φορά, τα τελευταία τρία χρόνια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η αυξανόμενη ανεργία και η φτωχοποίηση ήταν και είναι το κυρίαρχο ζητούμενο της χειμαζόμενης κοινωνίας και εκεί δυστυχώς απέτυχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε απόλυτους αριθμούς και σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα..

Λάμπρος Μπούκλης

Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εκλεγμένο Μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)

Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *