Λ.ΓΑΒΑΛΑΣ: Η επιστολή του μέσα από τη φυλακή!

0

Λ.ΓΑΒΑΛΑΣ: Η επιστολή του μέσα από τη φυλακή!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αβάσιμη και παράνομη θεωρεί ο Λάκης Γαβαλάς την κράτησή του στη φυλακή και εξηγεί τους λόγους με μια επιστολή μέσα από τη φυλακή…

Ο γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος συνελήφθη 4 φορές και βρίσκεται ήδη 6 μήνες μέσα στη φυλακή με επιστολή του στο pkool προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να πει τη δική του αλήθεια και να αποδείξει την αδικία που έχει υποστεί.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής

1. Σε σχέση με το αν οφείλει η εταιρία ΦΠΑ ή όχι;
«Όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, έχω δύο εταιρίες εδώ 25-30 χρόνια που απασχολούσαν τις καλές εποχές, 180-200 άτομα προσωπικό. Αποτέλεσμα επίπονου μόχθου και δουλειάς από μικρό παιδί.

Ουδέποτε ασχολήθηκα με τις οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρίας προς τους τρίτους και το δημόσιο. Αυτό ήταν δουλειά των οικονομικών διευθυντών και του λογιστηρίου. Ο δικός μου τομέας ήταν ο εμπορικός. Αυτό ξέρω να κάνω, σε αυτό είμαι καλός. Καθ΄ όλη τη διάρκειά τους, έχουν αποδώσει, κυριολεκτικά, εκατομμύρια ευρώ στο κράτος από φόρους και έχουν ζήσει από αυτές πάνω από 200 οικογένειες».

2. Η αμφισβήτηση της οφειλής του φόρου:
«Οι έλεγχοι που έγιναν δείχνουν ότι δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους κάποια ποσά ΦΠΑ. Εάν συμβαίνει αυτό, πράγμα που δεν το γνωρίζω, ούτε είμαι σε θέση να το διαπιστώσω, δεν είναι ευθύνη μου. Οι έλεγχοι της εφορίας δεν αναφέρουν κανένα στοιχείο με το οποίο αποδεικνύεται η βασιμότητα του ύψους του φόρου, που τάχα, δεν πληρώθηκε στην ώρα του. Όπως ακριβώς σας το λέω: Ο έλεγχος αναφέρει μόνο έναν ποσόν ΦΠΑ που τάχα δεν πληρώθηκε, αλλά έπρεπε να πληρωθεί, αλλά δεν αναφέρει ούτε ένα τιμολόγιο ή απόδειξη ή οτιδήποτε άλλο από το οποίο να προκύπτει αυτός ο φόρος, αν και ο έλεγχος υποχρεωνόταν για αυτό, με βάση το φορολογικό νόμο, όπως μου λένε και οι δικηγόροι μου.

Το πόρισμα είναι 100 % αυθαίρετο. Όταν έμαθα για τις πράξεις που καταλογίζουν στην εταιρία, ΦΠΑ που δεν πληρώθηκε, άσκησα προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια. Το θέμα θα κριθεί από αυτά. Και προσέξτε, στην ίδια θέση εμένα είμαι το πιο εύκολο να βρεθεί ο οποιοσδήποτε. Ο υπάλληλος φτιάχνει ένα χαρτί, που λέει ότι οφείλεις το τάδε ποσό, χωρίς να αναφέρει από πού προκύπτει αυτό. Χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί το περιεχόμενο της άποψής του. Με ένα τέτοιο χαρτί, ο οποιοσδήποτε μπαίνει στη φυλακή, εκτός αν πληρώσει το ποσό που του καταλογίζει και ανεξάρτητα της βασιμότητάς του».

3. Η προσωρινή μου κράτηση:
«Είμαι έξι μήνες στη φυλακή, με απλές εικασίες. Η κράτησή μου βοηθάει να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη στο συμπέρασμα, ότι η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, οφείλεται στα πρόσωπα που δεν πλήρωσαν τους φόρους τους, παρόλο που εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, γιατί πλήρωνα πάντα τους φόρους μου.

‘Έτσι η παγκόσμια οικονομική κρίση που παράσυρε στη δίνη της μια αδύνατη και υπερχρεωμένη Ελλάδα, δεν παίζει κανέναν ρόλο. Ενώ καταφεύγω στα Συμβούλια και αναφέρω όλα αυτά που αποδεικνύουν το αβάσιμο και παράνομο της κράτησής μου, καμιά απάντηση δεν παίρνω, μόνο ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας οφείλεται κατά κύριο λόγο στη φοροδιαφυγή, δηλαδή αν πληρώσω εγώ για τα “σπασμένα” όλων η χώρα θα σωθεί. Θα φτιάξουν όλα ως δια μαγείας».

4. Tι γίνεται τώρα;
«Είτε χρωστάει, είτε δεν χρωστάει η εταιρία μου, με συνεχείς προτάσεις μου προς την Εφορία, ζητώ να της εκχωρήσω όλη την ακίνητη περιουσία μου. Ατομική και των εταιριών μου, που υπερκαλύπτει τα πάντα. Παρ’ όλα αυτά, δεν γίνεται τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να μην χρωστάω στο κράτος τίποτε, η εταιρία έχει ακίνητη περιουσία που μπορεί να πληρώσει τα πάντα, γιατί ό,τι βγάζαμε τα επενδύαμε στην Ελλάδα, δεν τα κλέβαμε και αυτό δεν γίνεται.

Δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν ή δεν θέλουν; Μήπως είναι καλύτερα ο Γαβαλάς να είναι μέσα; Και αν συνεχίσω να είμαι μέσα, σε τι εξυπηρετεί αυτό; Μήπως δεν πληρώσω και τα επόμενα ΦΠΑ της εταιρίας; Πότε υπάρχει μεγαλύτερο ενδεχόμενο γι’ αυτό; Όταν είμαι “παροπλισμένος” στη φυλακή ή εάν βγω έξω και δουλέψει η εταιρεία; Η κράτησή μου εξυπηρετεί μόνο προσχήματα και όχι την ουσία».

Πηγή: newpost.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *