24/07/2024

Λόγω περικοπών παίρνουν πίσω τα κινητά των αστυνομικών στην Αυστραλία

0

Λόγω περικοπών παίρνουν πίσω τα κινητά των αστυνομικών στην Αυστραλία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Γελοίο χαρακτήρισαν το μέτρο οι αστυνομικοί που λένε τώρα ότι θα τους ζητήσουν να παίρνουν και ταξί για να καταδιώξουν τους κακοποιούς.

Οι αστυνομικοί στο ομόσπονδο νησιωτικό κρατίδιο Τασμανία της Αυστραλίας διατάχθηκαν να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην υπηρεσία τους καθώς η κυβέρνηση της πολιτείας μείωσε τον προϋπολογισμό της αστυνομίας κατά 8 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (6 εκατ. ευρώ).

Τα ανώτερα στελέχη της αστυνομίας είπαν ότι οι αστυνομικοί που εκτελούν περιπολίες θα πρέπει να παραδώσουν τα υπηρεσιακά τους κινητά ως την 1η Ιανουαρίου. Εξαιρούνται μόνον οι αξιωματικοί από το βαθμό του επιθεωρητή και ανώτεροι.

Αστυνομικοί επισήμαναν ότι είναι πλέον αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν δικά τους κινητά τηλέφωνα όταν περιπολούν ή καταδιώκουν υπόπτους. Πρόσθεσαν ότι ίσως αναγκάζονται να παίρνουν ταξί στην διάρκεια επιχειρήσεων, αφού ο αριθμός των οχημάτων της υπηρεσίας επίσης μειώνεται.

“Είναι γελοίο”, είπε ένας αστυνομικός στην Μέρκιουρι. “Τι ακολουθεί, τα όπλα μας;” πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής ένωσης των αστυνομικών Ράντολφ Ουαϊρένγκα είπε ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν συχνά κινητά τηλέφωνα για να ανταλλάσσουν σημαντικές πληροφορίες διότι οι πεπαλαιωμένοι αναλογικοί ασύρματοι που χρησιμοποιούν μπορούν να υποκλαπούν από τους κακοποιούς που καταδιώκουν.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *