12/07/2024

Λουτράκι: Πάνω από 65 καταπληκτικές ταινίες με Δωρεάν είσοδο στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΓΕΦΥΡΕΣ»

0

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΕΦΥΡΕΣ BRIDGES LOUTRAKI INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΓΕΦΥΡΕΣ»

12-16/6/2024 & 25-26/7/2024

Μετά από πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, τα έτη 2012, 2013, 2014, 2015 και 2022, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος το 2024 για έκτη φορά στο Λουτράκι, εγκαινιάζοντας την καλοκαιρινή σεζόν, με μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία.

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου στους θερινούς κινηματογράφους Ηλέκτρα και Γαλαξίας και 25-26 Ιουλίου στο Δημοτικό Κέντρο Beau Rivage στο Λουτράκι.

Στο εξής, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουτρακίου ΓΕΦΥΡΕΣ συγκαταλέγεται στον χάρτη των διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου και θα διοργανώνεται τις αρχές του καλοκαιριού, τον Ιούνιο, στο Λουτράκι, αμέσως μετά από το σημαντικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στις Κάννες, τον Μάιο.

To φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές 3 βραβευμένων ταινιών του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ καθώς και 65 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους πρόσφατης παραγωγής σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, παιδικών ταινιών, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ. Σημαντική είναι η παρουσία των σκηνοθετών και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας τους.

  • 12-16 Ιουνίου – Κινηματογράφοι ΓΑΛΑΞΙΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΑ
  • 25-26 Ιουλίου – Δημοτικό Κέντρο Beau Rivage
    H είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Οι μη ελληνόφωνες ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους. Το πρόγραμμα είναι εδώ

5 Ιουνίου 2024

 

Θα υπάρχει έκθεση Art Installation στον υπαίθριο χώρο του κινηματογράφου ΗΛΕΚΤΡΑ 12-16/6/24 από μέλη του Σωματείου Τέχνης και Λόγου “Αλκυονίδες”. Στο Beau Rivage 25-26/7/24 θα γίνει έκθεση δημιουργιών από μέλη τμημάτων του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων-Λουτρακίου-Περαχώρας και μέρος της αναβιωματικής έκθεσης ‘Βλέμμα Τιμής” από το Experience Perachora.

Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε το πολυθεματικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ σε νέο τουριστικό ρεύμα προς το Λουτράκι και να εκπαιδεύσουμε το τοπικό κοινό στην ψυχαγωγία μέσω του κινηματογράφου, των πρόσφατων έργων των Ελλήνων κινηματογραφιστών παράλληλα με την προώθηση των ντόπιων παραγωγών και καταστημάτων.

Ορισμένα από τα οφέλη που θα προκύψουν από την ετήσια διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ στο καλοκαιρινό Λουτράκι είναι:

Τουριστική Προβολή: Η διοργάνωση μιας τέτοιας διεθνούς εκδήλωσης θα προβάλει το Λουτράκι πανελληνίως και διεθνώς ως έναν νέο κινηματογραφικό ταξιδιωτικό προορισμό με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό την ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού.

Οικονομική Ανάπτυξη: Η αύξηση της τουριστικής κίνησης λόγω του Φεστιβάλ θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, με αύξηση των εσόδων για επιχειρήσεις και επαγγελματίες στον τομέα της εστίασης, των καταλυμάτων και του εμπορίου.

Προώθηση Πολιτισμού: Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων συμβάλλει στην προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της τέχνης. Δημιουργεί μια σημαντική ετήσια συνάντηση Ελλήνων και διεθνών κινηματογραφιστών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, σινεφίλ, της τοπικής κοινωνίας και άλλων πολιτιστικών φορέων, διάρκειας μιας εβδομάδας.

Ενίσχυση της Κοινότητας: Η συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ με τοπικούς φορείς και συλλόγους προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής την ευκαιρία να απολαύσουν ποιοτικές πολιτιστικές εμπειρίες και να αναπτύξουν ένα αίσθημα αλληλεγγύης και συνοχής.

Η κατ’ επανάληψη φιλοξενία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ στο Λουτράκι δημιουργεί CITY BRAND για την πόλη, το οποίο το μετατρέπει σε περιφερειακό πολιτιστικό κι εκπαιδευτικό κέντρο με την καλύτερη δυνατή προβολή του τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ, σε τρεις πόλεις, Λουτρακι, Κόρινθο και Ναύπλιο, γίνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού CineArt με έδρα στην Κορινθία. Τη διοργάνωση στο Λουτράκι στηρίζουν οι αδελφοί Αλκιβιάδης και Ευθύμιος Δρίτσας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πληροφορίες: Πέτρα Τερζή -Σκηνοθέτρια, παραγωγός – Εταιρεία Πολιτισμού CineArt

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *