22/06/2024

Κοκαΐνη 1000 ετών βρέθηκε μέσα σε τάφο στη Βολιβία!

0

Κοκαΐνη 1000 ετών βρέθηκε μέσα σε τάφο στη Βολιβία, μαζί με άλλα παραισθησιογόνα ναρκωτικά. Οι ειδικοί μιλούν για ουσίες που λαμβάνονταν κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετουργιών 5.2k Shares Κοκαΐνη κι άλλες ναρκωτικές και ψυχοτρόπες ουσίες βρήκαν αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη Βολιβία.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στα Proceedings of the National Academy of Sciences, ανακαλύφθηκε «τελετουργική ζώνη» που περιείχε μια σειρά ψυχοτρόπων ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης και πιθανώς των μαγικών μανιταριών.

Η ερευνητική ομάδα των αρχαιολόγων αναζητούσε αρχαία αντικείμενα στη Βολιβία όταν ανακάλυψε έναν τάφο με διάφορα είδη, συμπεριλαμβανομένης μιας τσάντας από τρεις αλεπούδες, δισκία για τη λείανση φυτών σε σκόνη για εισπνοή και ένα ακατέργαστο σωλήνα που τότε χρησιμοποιούσαν για κάπνισμα.

«Γνωρίζαμε ότι τα ψυχοτρόπα φάρμακα ήταν σημαντικά για τις πνευματικές και θρησκευτικές δραστηριότητες των κοινωνιών των νότιων Κεντρικών Άνδεων, πριν από 1000 χρόνια, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τόσες πολλές διαφορετικές ενώσεις», δήλωσε ο Jose Capriles, επίκουρος καθηγητής ανθρωπολογίας. «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ψυχοδραστικών ουσιών που βρέθηκαν ποτέ σε μια και μοναδική αρχαιολογική συνάθροιση από τη Νότια Αμερική», πρόσθεσε.

Η ραδιο-χρονολόγηση έδειξε ότι τα τεχνουργήματα ήταν ηλικίας περίπου 1.000 ετών και δείγματα από το εσωτερικό του σάκου αποκάλυψαν την παρουσία μεταβολίτη κοκαΐνης, ίχνη DMT και κάτι που φαίνεται να είναι μια ένωση που βρέθηκε σε ψυχεδελικά μανιτάρια, αλλά οι ερευνητές δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι για αυτό το τελευταίο μέρος. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για αυτή την ανακάλυψη είναι ότι τα φυτά που βρίσκονται στην τελετουργική σακούλα δεν έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή που ανακαλύφθηκαν. Πιθανολογείται ότι προήλθαν είτε μέσω ενός συστήματος συναλλαγών που καλύπτει μια τεράστια περιοχή, είτε από τα προσωπικά ταξίδια του κατόχου της τσάντας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *