Κι όμως αυτό είναι το κρέας που πρέπει να τρώμε αλλά δεν αρέσει σε όλους

0

Έχει μεγάλη διατροφική αξία, λιγότερα λιπαρά από άλλα κρέατα και κάνει καλό στον πλανήτη. Έχει πολύ ωραία γεύση, ειδικά αν μαγειρευτεί σωστά, αλλά ακόμη αρκετοί άνθρωποι το αποφεύγουν.

Ο λόγος για το κατσικίσιο κρέας.

Ρεπορτάζ της αμερικάνικης HuffPost αναφέρει ότι οι Αμερικάνοι δεν τρώνε το κατσικίσιο κρέας και οι ειδικοί στη σωστή διατροφή, δεν μπορούν να καταλάβουν το γιατί.
Παγκοσμίως, το κατσίκι καταλαμβάνει το 6% της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, ενώ υπολογίζεται ότι η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση ανέρχεται σε 7,7 κιλά.

Στο Σουδάν καταγράφεται η μεγαλύτερη κατανάλωση, όπου υπολογίζεται ότι κάθε κάτοικος καταναλώνει  39 κιλά κατσικίσιου κρέατος ετησίως.

Από τις βιομηχανικές χώρες, τα σκήπτρα κρατά η Κίνα, με κατά κεφαλήν κατανάλωση 15,8 κιλά ετησίως.

Ωστόσο, στην Αμερική τα ποσοστά είναι χαμηλά, παρόλο που γενικά η κατανάλωση κρέατος είναι υψηλή. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο μέσος καταναλωτής τρώει ένα τόνο κόκκινου κρέατος και πουλερικών τον χρόνο!  Όμως όχι τόσο κατσικίσιο κρέας.

Αυτό το κρέας μπορεί να μας σώσει όλους - Όμως κάποιοι αρνούνται να το φάνε

Ο Andrew Zimmern, πολύ γνωστός και βραβευμένος Αμερικάνος σεφ, θεωρεί ότι δεν είναι ενημερωμένοι σωστά.

Αυτό το κρέας μπορεί να μας σώσει όλους – Όμως κάποιοι αρνούνται να το φάνε
Είναι  το πιο υγιεινό από τα κόκκινα κρέατα, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί.  Επίσης είναι καλύτερο ακόμη και από το κοτόπουλο. Περιέχει το 72% του κορεσμένου λίπους που έχει το κοτόπουλο και μόνο το 16% του κορεσμένου λίπους του βοδινού. Επίσης, δεν έχει ορμόνες.

Και τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάνει καλό στον πλανήτη, αφού τρώνε χόρτα που τα άλλα ζώα αγνοούν. Όπως ζιζάνια.

Στην Ελλάδα πάντως είναι ένα κρέας που τιμάμε όταν έχουν την ευκαιρία, ενώ είναι γνωστά τα πλεονεκτήματα του γίδινου γάλακτος σε σχέση με το αγελαδινό και υπάρχουν αρκετές κλινικές έρευνες που πιστοποιούν ότι είναι υποαλλεργικό.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε πληθυσμό γιδιών, αφού στη χώρα μας εκτρέφονται περίπου 4.5 εκατομμύρια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *