Κι όμως αυτές οι τροφές μπορεί να είναι επικίνδυνες!

0

Ξεχνάτε τι έκανε το μήλο στον Αδάμ, στη Χιονάτη; Και δεν είναι μόνο το μήλο που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία μας. Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες από τις παρακάτω τροφές, είναι πολύ πιθανό να μας στείλουν στο νοσοκομείου επειδή στην πλειοψηφία τους είναι δηλητηριώδεις. Για να δούμε ποιες είναι….

Μήλα, κεράσια, ροδάκινα και δαμάσκηνα 
Όπως και στα αμύγδαλα, οι πυρήνες ή τα κουκούτσια τους περιέχουν κυάνιο που ενεργοποιείται με το μάσημα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο

Φασόλια
Αν και θεωρούνται μια υγιεινή διατροφή, τα φασόλια χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων σε σαλάτες και σε σούπες. Αλλά ως μέρος της φυσικής άμυνάς τους, περιέχουν μεγάλες ποσότητες λεκτίνης. Πρόκειται για γλυκοπρωτεϊνες και αποτελούν τη φυσική άμυνα των φυτών ενάντια στα ακάρεα ζύμομύκητες και βακτήρια. Για τους ανθρώπους, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Αμύγδαλα 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για σπόρους. Και αν αυτό δεν αποτελεί ήδη μια έκπληξη, πολλά άγρια αμύγδαλα παράγουν κυάνιο και είναι τοξικά και επικίνδυνα για την υγεία μας. Ναι, το ίδιο συστατικό που χρησιμοποιείται σε δηλητήρια…

Πατάτες 
Είναι υπέροχες όταν ψήνονται, τηγανίζονται ή γίνονται πουρές. Όμως, τα πράσινα μέρη της περιέχουν σολανίνη, που είναι «πολύ τοξική σε μικρές ποσότητες», σύμφωνα με το medical daily. Οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν μια πατάτα που έχει πράσινο χρώμα. Κι αυτό γιατί ανάμεσα στις επιπτώσεις της σολανίνης είναι η διάρροια, ο πυρετός, η υποθερμία, το σοκ, και σε ακραίες περιπτώσεις η παράλυση.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *