23/05/2024

Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου «Κέντρα Δια Βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

0
Χθες η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Σπύρος Ζαχαριάς και ο Κώστας Δέρβος πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης επισκέφθηκαν το Κατάστημα Κράτησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης μίλησαν με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του καταστήματος κράτησης, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους αστυνομικούς.
Όπως έγραψε ο Υφυπουργός κ. Χρίστας Δήμας «Η μάθηση και η γνώση δεν σταματούν ποτέ. Ο σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους κρατούμενους είναι όταν εκείνοι επιστρέψουν στην κοινωνία να είναι χρήσιμοι πολίτες» αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του προγράμματος «Κέντρα Δια Βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» που υλοποιείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου.

Οι θεματικές ενότητες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξειδικεύονται ώστε να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι κρατούμενοι τη βασική επικοινωνιακή ικανότητα χρήσης της ελληνικής γλώσσας, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται σε καθημερινές ανάγκες.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εστιάζουν επίσης στην προσωπική ανάπτυξη των κρατούμενων, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να αντιληφθούν τα ταλέντα, τις δεξιότητές τους, τα δυνατά τους σημεία, να βελτιώσουν την αυτοεικόνα τους και να αποκτήσουν μια θετική στάση σε κάθε προσωπική και επαγγελματική προοπτική.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *