Κανονικά θα διεξαχθεί το Ράλλυ Ακρόπολις

0

Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά άνοιξε τις πύλες του στο Ράλλυ Ακρόπολις, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση της 59ης εκδοχής του ελληνικού αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, που θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου-2 Ιουνίου 2013. Η πόλη του Λουτρακίου θα φιλοξενήσει για ακόμα μια χρονιά τον αγώνα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι αναγνωρίσεις των πληρωμάτων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Μαϊου, ενώ την Παρασκευή 31 του μηνός θα διεξαχθεί η κατατακτήρια ειδική διαδρομή, καθώς και η Τελετή Εκκίνησης από το Ζάππειο Μέγαρο στις 17:00GR.
Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή της πρώτης ειδικής διαδρομής του αγώνα, μήκους 47 χλμ., καθώς και μίας νυχτερινής ειδικής διαδρομής μήκους 26 χλμ.
Το Σάββατο, η διαδρομή παραμένει όμοια με την αντίστοιχη του 2012, ενώ την Κυριακή οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν σε ειδικές διαδρομές που δε θα απέχουν περισσότερο από 40 χλμ. από το Service Park του αγώνα, το οποίο θα βρίσκεται και πάλι στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι. Το συνολικό μήκος του αγώνα ανέρχεται σε 653 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 190 είναι αυτά στα οποία θα αναμετρηθούν οι αγωνιζόμενοι.Η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, σε μήνυμα που απέστειλε, τόνισε: «Στο Υπουργείο Τουρισμού προωθούμε την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητές μας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, από την πλευρά του τόνισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να φιλοξενεί τον αγώνα, αναφέροντας μάλιστα, ότι ήδη γίνονται ενέργειες για την εξεύρεση περισσότερων ειδικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή -για τον αγώνα του 2014. Ο ίδιος, επίσης, δήλωσε ότι η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αναλαμβάνει το κόστος που της αντιστοιχεί, ώστε το Ράλι Ακρόπολις να συνεχίσει να διεξάγεται απρόσκοπτα.Ένταξη του σχολείου του Λουτρακίου στο ΕΣΠΑ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *