Καλλιτέχνης των βρόμικων αμαξιών: Κάνει καμβά τη σκόνη των αυτοκινήτων[Photos, Video]

1

Καλλιτέχνης των βρόμικων αμαξιών: Κάνει καμβά τη σκόνη των αυτοκινήτων[Photos, Video]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

image

Για να δημιουργήσεις ένα έργο τέχνης δεν χρειάζεται να συμβαδίσεις με τις κλασσικές μεθόδους. Για παράδειγμα, ποιος είπε ότι για να ζωγραφιστεί ένας εντυπωσιακός πίνακας απαιτούνται μπογιές, παλέτες, καμβάδες και άλλα τόσα εργαλεία. Η τέχνη …

είναι κάτι που μπορεί να συναντηθεί παντού, από εκεί που δεν το περιμένεις. Πάνω σε αυτή τη λογική κινείται ο γνωστός πλέον ζωγράφος Σκοτ Γουέιντ, ο οποίος ειδικεύεται στη… διακόσμηση βρόμικων αυτοκινήτων.

Το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργήσει ένα πραγματικό έργο τέχνης είναι ένα μικρό πινέλο και ένα σκονισμένο τζάμι αυτοκινήτου. Μεγαλώνοντας στο Τέξας, ο Αμερικανός καλλιτέχνης από πολύ μικρός άρχισε να ζωγραφίζει, κυρίως στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων. Δεδομένης της υπερβολικής σκόνης που έχει η περιοχή η ασχολία του γινόταν όλο και πιο έντονη, ενώ με τον καιρό άρχισε να εντάσσει καινούργιες τεχνικές στην πρωτοποριακή του ζωγραφική.

Εμπνευσμένος από τον πατέρα του που ήταν επαγγελματίας σκιτσογράφος, ο Γουέιντ άρχισε να ζωγραφίζει αστείες φάτσες και καρικατούρες στα τζάμια των αμαξιών. Γρήγορα όμως άρχισε να δημιουργεί όλο και πιο εντυπωσιακά έργα, χρησιμοποιώντας και πινέλα πέρα από τα δάχτυλά του. Τα πολύ ενδιαφέροντα κατορθώματα του δεν άργησαν να γίνουν γνωστά και έτσι η φήμη του διαδόθηκε πέραν των συνόρων της περιοχής που έμενε.

Εγινε γνωστός ως ο «Ντα Βίντσι της σκόνης» όμως προτιμά το πιο σεμνό «Καλλιτέχνης των βρόμικων αμαξιών» γιατί θεώρησε υπερβολή τον πρώτο χαρακτηρισμό. Μετά από χρόνια εξάσκησης, έχει τελειοποιήσει την επαφή του με τη… σκόνη. Στα έργα του μπορεί κανείς να παρατηρήσει ακριβείς λεπτομέρειες και περίτεχνες πινελιές, παρόλο που το τζάμι δεν είναι και ο πιο βολικός καμβάς.

Κεντρικός στόχος του καλλιτέχνη, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, είναι να μεταφέρει το μήνυμα πως η τέχνη μπορεί να βρεθεί παντού αλλά και να δημιουργηθεί από τον καθένα. Το σημαντικό δεν είναι να κατέχει κανείς κάθε βοηθητικό εργαλείο, αλλά να βρει το τρόπο που τον εκφράζει περισσότερο, πέρα από τα στενά όρια και τις περιορισμένες τεχνικές που προβάλλει η κλασσική τέχνη.

Δείτε κάποια από τα πιο εντυπωσιακά έργα του Σκοτ Γουέιντ αλλά και το βίντεο που παρουσιάζει τη τεχνική του:

 

 

Πηγή: focuswebtv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Καλλιτέχνης των βρόμικων αμαξιών: Κάνει καμβά τη σκόνη των αυτοκινήτων[Photos, Video]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *