28/05/2024

Καλαμάτα: Ψήφισαν κατά στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δίκτυο 5G και για λόγο στείρωσης

0

Το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας αποφάσισε να απορρίψει τις δοκιμές του δικτύου 5G για λόγους υγείας. Η είδηση ξεσήκωσε πολλούς σχολιασμούς στα social media.

Αφορμή για την απόφαση ήταν το αίτημα ομάδας πολιτών να σταματήσει το πείραμα, καθώς, κατά την άποψη τους, κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Υπέρ τάχθηκαν 16 σύμβουλοι, ζητώντας να μην ανανεωθεί η σύμβαση με τη Wind πριν να υπάρξουν νέες μετρήσεις.

Αντίθετα, κατά της διακοπής τάχθηκαν 13 άτομα.

Σύμφωνα με την απόφαση, ζητείται να διακοπεί η συνεργασία με την εταιρεία «έως ότου η εν λόγω τεχνολογία περάσει από το πειραματικό στάδιο στο στάδιο της ολοκληρωμένης εφαρμογής», σύμφωνα με το δημοσίευμα του τοπικού μέσου eleftheriaonline.gr.

Ουσιαστικά οι 16 σύμβουλοι αποδέχτηκαν ότι στην Καλαμάτα γινόταν «πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς» και συγχρόνως ότι είναι μη αποδεκτές οι επιστημονικές μετρήσεις του «Δημόκριτου» που καταμετρούν ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου (0,2 volt με όριο 47).

Σε κείμενο που διάβασαν οι εκπρόσωποι των αντιδρώντων πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίζουν «επικίνδυνη» την ακτινοβολία από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G. Αλλά δε σταματούν εκεί. Αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι υπάρχει σχέδιο… στείρωσης των Καλαματιανών, με παράλληλη εισροή μεταναστών, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της πόλης.

Επέλεξαν μάλιστα να αγνοήσουν επιδεικτικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, σύμφωνα με τα οποία η ακτινοβολία από τις κεραίες είναι εντυπωσιακά μικρότερη από τα όρια ασφαλείας.

Τα social media πήραν φωτιά ακόμα και στη σελίδα του τοπικού μέσου στο Facebook.

Αλλά και αλλού:

Ακόμα πιό ειρωνικά ήταν τα σχόλια που δημοσιεύθηκαν στο twitter:

 

Πηγή: thetoc.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *