Καθαρισμός αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου 21/7/13

Δύτες της Ομάδας Διάσωσης Κορινθίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Σικυώνια 2013” του Δήμου Σικυωνίων πραγματοποίησαν υποβρύχιο καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου Κιάτου την Κυριακή 21/7/201. Στους σκοπούς της Ομάδας Διάσωσης Κορινθίας περιλαμβάνεται και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και εκτός από τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των σκουπιδιών που βρίσκονταν στο βυθό (μπουκάλια, λάστιχα σακουλές, κινητά μέχρι και σέλα αλόγου ) πραγματοποιήθηκε και λεπτομερής καταγραφή τους από τους νεαρούς αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου .

Τα σκουπίδια καταλήγουν στο βυθό από διάφορες πηγές και προκαλούν διάφορα προβλήματα στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Έτσι κύριος στόχος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα. Ταυτόχρονα λειτουργούσε και έκθεση με φωτογραφίες σκουπιδιών που συχνά ανασύρονται από το βυθό.

Στόχος της δράσης ήταν η κοινωνική προσφορά της Ομάδας Διάσωσης αλλά και η αξιολόγηση της επιχειρησιακής ικανότητας των μελών, καθώς σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ο καθαρισμός σύμφωνα με όλες της διαδικασίες που προβλέπουμε για έρευνα με δύτες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Διάσωσης Κορινθίας κος Αθανάσιος Καζάκος και συνέχισε :”Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Ναυτικό Όμιλο Κιάτου και την πρόεδρό του Μίνα Τσέκου για τη συνεργασία ,το Δήμο Σικυωνίων , το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τους εθελοντές του Δήμου Σικυωνίων για τη στήριξη της δράσης. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τις υπηρεσίες Λιμενικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία και ΕΚΑΒ που ανταποκρίθηκαν άμεσα θετικά στην εκδήλωση και διευκόλυναν να διεξαχθεί με ασφάλεια. 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.