Καθαρίστριες – ένα καυτό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου που διεκόπη λόγω έντασης [Video]

1

Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό που όποτε θίγονται τα συμφέροντα ομάδας εργαζομένων ορισμένοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους διεκδικώντας το αξίωμα των προασπιστών των συμφερόντων των θιγομένων.  Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν λειτούργημα αλλά δουλεύουν και πρέπει να αμείβονται όπως το ορίζει ο νόμος. Όποιος στερεί τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων δεν τιμωρείται τόσο με την κοινωνική κατακραυγή όσο από τον ίδιο τον νόμο. Συνεπώς οτιδήποτε παράνομο ούτως ή άλλως τιμωρείται και η τάξη αποκαθίσταται.

Από την άλλη έχει ενδιαφέρον να παρατηρείς ανθρώπους που γνωρίζουν ακριβώς τι έχουν υπογράψει να διεκδικούν κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τη σύμβασή τους. Μόνο τους όπλο η άσκηση πολιτικής πίεσης και η απαίτηση αυτή η πίεση να μεταφερθεί παραπέρα.

Περνώντας από το γενικό στο ειδικό αναφερόμαστε στο θέμα με τις καθαρίστριες που διεκδικούν μέσα ατομικής προστασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων ανά μήνα, παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη σύμβαση.

Είναι βέβαιο ότι ο κάθε κλάδος αλλά και το κάθε άτομα φροντίζει να προασπίζεται τα συμφέροντα του και να διευρύνει τις διεκδικήσεις του.

Κλείνοντας να πούμε ότι χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στήριξε ομόφωνα το ψήφισμα. Η συμβολική αξία αυτής της ενέργειας θα φανεί από την πορεία που θα έχει.

Δείτε το βίντεο με τοποθετήσεις εκπροσώπου των Εργαζομένων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ Ρεγγίνα Αντωνέλου, αλλά και την κυρία που εκπροσώπησε συγκεκριμένα τις καθαρίστριες. Δείτε τι είπαν ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τάσος Σακελλαρίου, ο τέως Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τάσος Σακελλαρίου, η Αντιδήμαρχος  Μαρία Πρωτοπαππά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Ασημακόπουλος, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Μουζάκης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κοφινάς.
Δείτε και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου Παναγιώτη να προσπαθεί να κρατήσεις ισορροπίες αλλά να αναγκάζεται να διακόψει τη συνεδρίαση ύστερα από την κλιμάκωση της συζήτησης από τον Γραμματέα Θανάση Μουζάκη.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Καθαρίστριες – ένα καυτό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου που διεκόπη λόγω έντασης [Video]

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ says:

    Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβούλιου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στις 27/11/2017 τέθηκε το θέμα της δίκαιης διεκδίκησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) από τις σχολικές καθαρίστριες με σύμβαση έργου.
    Για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε ότι οι Δήμοι αποτελούν το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή πολιτική τους, που κανένα σκοπό δεν έχει την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, την ανάγκη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και την ασφάλεια των εργαζομένων.
    Για την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους συνυπεύθυνοι είναι οι δήμαρχοι κι ας κάνουν ότι κλαίνε με “μαύρο δάκρυ” , γιατί ανέχονται αυτή τη πολιτική και την υλοποιούν σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος. Στη προκειμένη περίπτωση τα αιτήματα και τα δικαιώματα των σχολικών καθαριστριών δε χωρούσαν στη “δίκαιη ανάπτυξη” τους.
    Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/11 κάτω από τη πίεση των εργαζομένων, την οργανωμένη πάλη τους με το ταξικό σωματείο Ι/Υ ν. Κορινθίας , ομόφωνα ψηφίστηκε η απόδοση των ΜΑΠ στις σχολικές καθαρίστριες κάτι που μέχρι σήμερα δε γινόταν.
    Καλούμε τους εργαζόμενους, τις σχολικές καθαρίστριες να συνεχίσουν τη πάλη τους δίπλα στο σωματείο τους και να συμμετέχουν στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη διεκδικώντας:
    ✓ Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
    ✓ Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
    ✓ Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και της κάθε είδους ευέλικτης εργασίας.
    ✓ Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο
    ✓ κτίριο (νοσοκομεία, πανεπιστήμια).
    ✓ Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
    ✓ Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των σωματείων τις εργατικές διεκδικήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *