29/05/2024

Ιταλία: Στην Αρμενία για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία ο πάπας;

0

Ιταλία: Στην Αρμενία για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία ο πάπας;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

O πάπας Φραγκίσκος Ο πάπας θέλει να πάει στην Αρμενία στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων, υποστηρίζει με σημερινό της άρθρο η εφημερίδα της Ρώμης “Ιλ Μεσατζέρο”. Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, “όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος ‘Αιρες, ο πάπας είχε τονίσει, με ξεκάθαρο τρόπο, ότι “αυτή των Aρμενίων ήταν η πρώτη γενοκτονία του περασμένου αιώνα”.


Σύμφωνα με 
τη “Ιλ Μεσατζέρο”, η κυβέρνηση της Αρμενίας κάλεσε επίσημα τον Αργεντινό ποντίφικα να επισκεφθεί, το 2015, το Ερεβάν, στα πλαίσια των τελετών μνήμης για τα εκατό χρόνια από την Γενοκτονία των αρμενίων.

Ο πνευματικός πατέρας των ρωμαιοκαθολικών απάντησε στον Αρμένιο πρέσβη στο Βατικανό, ότι “θα κάνει ό,τι του είναι δυνατόν” για να πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό.

“Η επίσκεψη αυτή θα συμβολίσει τις χριστιανικές αρχές. Η επέτειος του 2015, έχει μεγάλη σημασία, διότι πρέπει να κάνουμε ότι μας είναι δυνατόν για να μην λησμονηθεί το 1,5 εκατομμύριο νεκρών και αγνοουμένων μας που κάποιοι παρά τις τόσες μαρτυρίες φωτογραφίες και ντοκουμέντα, συνεχίζουν να αμφισβητούν”, υπογράμμισε ο νέος πρέσβης της Αρμενίας παρά την Αγία Έδρα, Μιχαήλ Μινασιάν.

Όπως γράφει, τέλος, η εφημερίδα της ιταλικής πρωτεύουσας, “πρόθεση της καθολικής εκκλησίας της Αρμενίας είναι να τελέσει ο ποντίφικας μια μεγάλη λειτουργία εις μνήμην των θυμάτων, ει δυνατόν, μπροστά στο μνημείο Μετς Γιεγκέρν που συμβολίζει αυτό που είναι γνωστό πλέον ως το μεγάλο κακό, τις μαζικές εκτελέσεις και τον εκτοπισμό των αρμενίων από μέρους των Νεότουρκων”.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *