Ιταλία: Η Candida Uderzo έκλεισε τα 100 και ανανέωσε το δίπλωμά της για δύο χρόνια

Candida Uderzo: Αιωνόβια οδηγός ανανέωσε την άδεια οδήγησης – Η ανάγκη της να μην «φορτώνετα» σε άλλους και η αγάπη της για τους περιπάτους
Η Ιταλίδα Candida Uderzo έγινε 100 ετών και πρόσφατα οι αρχές τής ανανέωσαν την άδεια οδήγησης για τα επόμενα δύο χρόνια, κρίνοντάς την κατάλληλη να συνεχίζει να πιάνει το τιμόνι, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της.

«Αυτή η ανανέωση με κάνει ευτυχισμένη και πιο αυτόνομη», δήλωσε ίδια στην Corriere della Sera λέγοντας ότι τώρα δεν θα πιέζει τον γιο της να τη μεταφέρει. «Είμαι τυχερή που έφτασα στα 100. Και για μένα είναι έκπληξη που είμαι τόσο υγιής. Δεν παίρνω φάρμακα, μόνο το “περίεργο” υπνωτικό χάπι που και που». Η Candida Uderzo παραδέχθηκε ότι η όρασή της είναι τόσο καλή που μπορεί να διαβάζει την εφημερίδα χωρίς τη βοήθεια γυαλιών.

Ιταλία: Τι ισχύει για τις άδειες οδήγησης και την ανανέωση στους ηλικιωμένους
Σύμφωνα με τον Guardian, η Ιταλία έχει από τους υψηλότερους αιωνόβιους πληθυσμούς της Ευρώπης -με αυξητική τάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας τον Μάιο, ζούσαν 20.456 αιωνόβιοι, από 14.456 που ήταν το 2019. Οι άδειες οδήγησης για τους άνω των 80 ετών ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια, ενώ οι οδηγοί πρέπει να προσκομίζουν ιατρικά πιστοποιητικά για να διασφαλίσουν ότι είναι σωματικά και πνευματικά υγιείς.

Πάντως, η Candida Uderzo  δήλωσε ότι το μόνο που λυπάται στη ζωή της ήταν ότι έχασε τον σύζυγό της σχετικά νέα. «Αποφάσισα ότι το να μείνω ζωντανή σήμαινε πως θα ήταν χρήσιμο να απολαμβάνω τη ζωή όσο περισσότερο μπορώ. Άρχισα να περπατώ με φίλους και αυτό με βοήθησε να διαχειριστώ τη θλίψη μου. Αφού βγήκα στη σύνταξη, το έκανα πιο οργανωμένα και έκτοτε δεν έχω χάσει ούτε μια εξόρμηση. Κάθε Κυριακή στις 6 το πρωί είμαι εκεί, έτοιμη…».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.