19/07/2024

Ιππότη έχρισε η βασίλισσα τον μεσιέ Louis Vuitton

0

Ιππότη έχρισε η βασίλισσα τον μεσιέ Louis Vuitton

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ιππότη έχρισε η βασίλισσα τον μεσιέ Louis Vuitton

Ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας Louis Vuitton-Moet Hennessy, που θέλησε να αλλάξει υπηκοότητα και να γίνει Βέλγος για να αποφύγει τη βαριά φορολογία του Φρανσουά Ολάντ, χρίστηκε Διοικητής του Τάγματος των Ιπποτών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, μια τιμή που απονέμεται από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και αφεντικό της LVMH τιμήθηκε για τις «οικονομικές του υπηρεσίες» και τις «υπηρεσίες προς την κοινωνία πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου». Η βασίλισσα «ενέκρινε» την απονομή του τίτλου στον Αρνό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου.

Είναι σπάνιο να απονέμεται αυτός ο τίτλος σε μη Βρετανούς πολίτες ή πολίτες εκτός της Κοινοπολιτείας.

Ο Μπερνάρ Αρνό είναι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο πλουσιότερος Ευρωπαίος και ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας είχε δεχθεί επικρίσεις στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο, όταν ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποκτήσει και τη βελγική υπηκοότητα, προκειμένου να αποφύγει να πληρώνει αυξημένους φόρους στη Γαλλία.

Είχε προηγηθεί η αναγγελία από τον υπουργό Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, για την εφαρμογή του φόρου 75% στα πολύ υψηλά εισοδήματα, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικώς ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Τότε μάλιστα η γαλλική εφημερίδα Liberation είχε «στολίσει» τον Αρνό με διάφορα κοσμητικά επίθετα, καλώντας τον να πάρει τα λεφτά του και να φύγει από τη χώρα…

Πηγή: Ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *