22/04/2024

Θρησκευτική τελετή για τα αγαπημένα κατοικίδια των Γιαπωνέζων!

0

Τα ζώα συντροφιάς έχουν κι αυτά δικαίωμα να παραστούν στη σιντοϊστική τελετή που πραγματοποιείται στην Ιαπωνία: στην καρδιά του Τόκιο, ένας ιερέας ευλογεί κάθε Ιανουάριο τα αφεντικά μαζί με τους σκύλους και τις γάτες τους, δίνοντας ευχή για μια χρονιά χωρίς ατυχίες.

Από το 2000 και την καθιέρωση του τελετουργικού αυτού, οι ζωόφιλοι κατακλύζουν τον ναό –περισσότεροι από 500 επισκέπτες καταγράφονται ετησίως — για να κάνουν προσφορές προς τους θεούς και να λάβουν θεϊκή προστασία.

Τα κατοικίδια “είναι μέλη της οικογένειας, και ας πούμε ότι με καθησυχάζει να τα βλέπω να παίρνουν την ευλογία για κάθε νέα χρονιά”, δηλώνει ο 43χρονος Γιούκι Μιτσούι, κρατώντας στην αγκαλιά του δύο μικρόσωμα Ντάτσχουντ στα οποία φορούσε γούνινα κιμονό.

Οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν ραντεβού με τον ιερέα Μασάκι Κάτζι που είχε την ιδέα να καθιερώσει την κάπως ιδιαίτερη αυτή τελετή.

“Ιδιοκτήτες κατοικιδίων μου είπαν ότι θέλουν να παίρνουν την ευλογία μαζί με το ζώο που τους συντροφεύει, συνεπώς αποφάσισα να οργανώσω αυτό το τελετουργικό στις αρχές της νέας χρονιάς, καθώς αυτή την περίοδο δεχόμαστε τους περισσότερους επισκέπτες στον ναό”.

Η επιτυχία δεν κρύβεται. “Ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται κάθε χρόνο και νομίζω ότι αυτό δείχνει πως τα ζώα συντροφιάς έχουν όλο και πιο σημαντική θέση μέσα στις οικογένειες”, διαπιστώνει ο ιερέας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *