15/07/2024

Θετική διάθεση στο γραφείο πως να το πετύχεις!

0

Θετική διάθεση στο γραφείο πως να το πετύχεις!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η κακή διάθεση είναι αναπόφευκτη αυτήν την εποχή, αλλά προσπάθησε να μην τη φέρνεις στο γραφείο. Εδώ χρειάζεσαι μόνο χαμόγελο.
Η ικανότητα να διατηρεί κάποιος θετική στάση και διάθεση στη δουλειά ανήκει στις ηγετικές δεξιότητες. Επειδή σίγουρα κάτι θα σου χαλάσει τη μέρα, δες πώς μπορείς να διατηρήσεις το χαμόγελό σου:1. Μείνε στο παρόν 
Όταν δε νιώθεις καλά, είναι εύκολο να εκτοξεύεις κατηγορίες για το διευθυντή σου, το σύντροφό σου, το συνάδελφό σου. Εάν σου δώσουν μια απαιτητική προθεσμία για μια δουλειά, εύκολα μπορείς να γκρινιάξεις: «Δεν το πιστεύω ότι το έκανε σ’ εμένα αυτό! Δεν ξέρει ότι έχω να κάνω άλλα 10 πράγματα;». Έτσι όμως, χάνεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Αντίθετα, η λύση είναι να επιστρέψεις στο παρόν. Στρώσου στη δουλειά ή ζήτησε βοήθεια.2. Πάτα στα πόδια σου
Για να μην παγιδευτείς στην κακή σου διάθεση και τις αρνητικές σκέψεις όταν βρίσκεσαι στη δουλειά, κάνε το εξής κόλπο: τοποθέτησε τα πόδια σου σταθερά στο δάπεδο (είτε σε όρθια είτε σε καθιστή θέση) και αισθάνσου τη σόλα του παπουτσιού σου να πιέζει το έδαφος. Αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις ότι πατάς σε στερεό έδαφος και θα σε απαλλάξει από την κακή διάθεση.

3. Πάρε μια βαθιά ανάσα
Όταν κάτι μας αναστατώνει και μας δημιουργεί αρνητική διάθεση, όπως η κακόπιστη κριτική ενός συναδέλφου, συχνά ακινητοποιούμαστε και σταματούμε να αναπνέουμε.Όταν αντιλαμβανόμαστε μια απειλή, το πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου μας προετοιμάζει το σώμα για μάχη, δράση ή φυγή, στέλνοντας αίμα στα χέρια και τα πόδια μας –άρα, μακριά από τον εγκέφαλο–, οπότε αισθανόμαστε πιο μπερδεμένοι. Η αργή, βαθιά και ρυθμική αναπνοή μπορεί να κατευνάσει αυτή την αντίδραση, όταν βρίσκεσαι στη δουλειά.

Πηγή: shape.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *