21/06/2024

Θεραπευτείτε με Όπερα, αλκοόλ και καφέ !

0

Θεραπευτείτε με Όπερα, αλκοόλ και καφέ !

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Όπερα για το εγκεφαλικό
Ένα διάλειμμα με λίγο Puccini είναι σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές η απάντηση στην αποκατάσταση από διάφορες ασθένειες. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Παβίας προσέλαβαν νέους, υγιείς εθελοντές για να ακούσουν μουσικά κομμάτια, που εναλλάσσονταν μεταξύ γρήγορου και αργού ρυθμού.
Όταν το τέμπο ήταν ζωηρό, οι ασθενείς παρουσίασαν αυξημένη αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία και διαταραχή στην αναπνοή. Στα βραδύτερα μέρη της μουσικής όμως, τα ποσοστά όλων των παραπάνω μειώνονταν. Ενώ χρειάζεται ακόμα περαιτέρω έρευνα, οι μελετητές ισχυρίζονται ότι τα ευρήματα αυτά μπορεί να είναι χρήσιμα για την αποκατάσταση των συνθηκών, όπως εγκεφαλικά επεισόδια.
Καφές για την απώλεια μνήμης
Μπορεί ο καφές να είναι αμφιλεγόμενο προϊόν στη θεωρία των ερευνών. Άλλες υποστηρίζουν ότι είναι ευεργετικός και άλλες όχι, ανάλογα με τον τομέα της υγείας που εξετάζουν κάθε φορά, αλλά πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να αντιστρέψουν την απώλεια της μνήμης, που σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα βρήκαν ότι τα ποντίκια, όπου πειραματίστηκαν, ανέκτησαν τη μνήμη τους μετά από την κατανάλωση 5 φλιτζανιών καφέ ημερησίως και ότι η καφεΐνη μπορεί να έχει επιβραδυντική δράση στην παραγωγή των πλακών πρωτεΐνης, που προκύπτουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Άλλες έρευνες πάλι, δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί επίσης να προστατεύσει τον εγκέφαλο από την ανάπτυξη συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ. Αλλά μην το παρακάνετε γιατί οι μελέτες αυτές δεν έχουν διεξαχθεί ακόμα σε ανθρώπους.
Λεμονόχορτο και κανέλα για τα βακτήρια
Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές στη Γερμανία παρουσίασε τα αποτελέσματά της, αφού δοκίμασε 13 αιθέρια έλαια εναντίον ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων στα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη βακτηρίου, που φέρει το όνομα Staphylococcus aureus (MRSA).
Η έρευνα αποκάλυψε ότι το λεμονόχορτο και το έλαιο κανέλας ήταν μεταξύ των καλύτερων στην καταπολέμηση των βακτηρίων και δρουν μάλιστα τόσο αποτελεσματικά, όσο τα κοινά αντισηπτικά, που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία. Για να μην αναφέρουμε ότι τα έλαια μυρίζουν σαφώς καλύτερα.
Κατανάλωση αλκοόλ για τη λίμπιντο
Σύμφωνα με έρευνα από την Αυστραλία, οι άνδρες που έχουν έως 14 αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ), σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν αλκοόλ. Τα υψηλότερα περιστατικά ΣΔ εμφάνισαν άνδρες που σταμάτησαν το ποτό και όσοι είχαν λιγότερα από επτά ποτά την εβδομάδα.
Βέβαια, το αλκοόλ μπορεί να δράσει και ανασταλτικά στην ερωτική σας ζωή αν το παρακάνετε. Αλλά πίνοντας με υπευθυνότητα (και χωρίς να καπνίζετε) φαίνεται πως αυξάνετε τις πιθανότητες να μην παρουσιάσετε καρδιαγγειακά νοσήματα και στυτική δυσλειτουργία.
 
Παίζοντας didgeridoo μπορεί να θεραπεύσετε την άπνοια ύπνου
Ακούγεται περίεργο, αλλά αυτό το πνευστό όργανο από την Αυστραλία μπορεί, σύμφωνα με Ελβετούς ερευνητές, να βοήθησε τους ασθενείς με μέτρια άπνοια ύπνου να κοιμηθούν καλύτερα.
Η έρευνα ανέφερε ότι όσοι ξεκίνησαν μαθήματα didgeridoo και έπαιζαν μάλιστα σε καθημερινή βάση, είχαν λιγότερες διαταραχές ύπνου και μειωμένη ημερήσια υπνηλία, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν παίξει ποτέ το συγκεκριμένο όργανο.
Πηγή: clickatlife.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *