20/05/2024

Θα πουλούσαν 3,5 εκατ. ευρώ αρχαίο αντικείμενο

0

Θα πουλούσαν 3,5 εκατ. ευρώ αρχαίο αντικείμενο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Θα πουλούσαν 3,5 εκατ. ευρώ αρχαίο αντικείμενοΕναντι 3,5 εκατ. ευρώ σκόπευαν να πουλήσουν νεολιθικό ειδώλιο δύο άτομα, τα οποία συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Κολωνάκι.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για δύο άτομα, που έχουν στην κατοχή τους σπάνιο αρχαίο αντικείμενο, με σκοπό την πώλησή του, έναντι χρηματικού ποσού 3.500.000 ευρώ, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην περιοχή του Κολωνακίου και να τους συλλάβουν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα νεολιθικό στεατοπυγικό ειδώλιο ύψους τριάντα εκατοστών του μέτρου περίπου.

Το ανωτέρω αντικείμενο επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και είναι μεγάλης οικονομικής και ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας καθώς χρονολογείται στη Μέση Νεολιθική Περίοδο που απαντάται σπάνια.

Επιπλέον σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσαν 9 καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή, με συνολική ποινή φυλάκισης 36 έτη και 7 μήνες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *