24/04/2024

Η νέα τάση στο χρώμα των μαλλιών λέγεται «Shadow Hair» και χαρίζει νέα διάσταση

0

Όταν σκέφτεστε να ανοίξετε τα μαλλιά σας με ανταύγειες, φαντάζεστε ότι ο κομμωτής σας θα προσθέσει πιο ανοιχτούς και φωτεινούς τόνους.

Πλέον, μία νέα τάση στο χρώμα των μαλλιών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο Instagram και χαρίζει διάσταση στα μαλλιά με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δημιουργώντας φυσικές σκιές ανάμεσα στις τούφεςμε μια τεχνική που ονομάζεται shadow toning.

Είναι ένας φρέσκος και πολύ πρωτότυπος τρόπος να δώσετε βάθος στο χρώμα, κάνοντας την μετάβαση από το φυσικό σας πιο ομοιόμορφη.

Το shadow hair είναι μια νέα τάση που μιμείται το όμπρε, εξηγεί η Nikki Ferrara, colorist στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό λειτουργεί πολύ καλά σε μια γυναίκα που της αρέσουν οι ανταύγειες, αλλά δεν θέλει να επισκέπτεται το κομμωτήριο κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες. Μπορείτε να περάσετε από τέσσερις έως έξι μήνες χωρίς να ρετουσάρετε τις ρίζες σας με αυτή την τάση».

 

 

 

Πώς λειτουργεί;

«Χρησιμοποιώ shadow toning, μαζί με babylights και balayage για μια μαλακή, οργανική ρίζα. Eφαρμόζεται μια προσαρμοσμένη φόρμουλα με ημιμόνιμες αποχρώσεις στην περιοχή των ριζών, αφήνοντας τη γραμμή των μαλλιών για να διατηρηθεί η φωτεινότητα. Το αφήνω για 10 έως 15 λεπτά και απλώνω ένα τόνερ στη μέση και τις άκρες» αναφέρει η colorist Josie Wright.

 

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται gloss λάμψης αντί για τόνερ, στην ίδια απόχρωση με τον φυσικό τόνο των μαλλιών ή ελαφρώς πιο σκούρα, μέχρι να επιτευχθεί ο επιθυμητός τόνος. Στη συνέχεια ξεπλένεται. Αυτό δίνει μια πιο φυσική αίσθηση στις ανταύγειες.

Φαίνεται ότι οι ξανθές το προτιμούν, μπορεί, όμως, να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε χρώμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ανοίξει μια γυναίκα τα μαλλιά της όσο σκούρα κι αν είναι η βάση. Η τάση εξασφαλίζει ότι το αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φυσικό και ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα.

 

 

Μπορείτε, λοιπόν,  να έχετε το look που θέλουν όλες χωρίς να πρέπει να κάνετε πολύ συχνά συντήρηση. Τα μαλλιά μακραίνουν και το χρώμα παραμένει ομοιόμορφο, μαλακό και φυσικό, χωρίς σκληρές γραμμές. Με babylights γύρω από το πρόσωπο θα πετύχετε το τέλειο beach λουκ.

 

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *