Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και 34 βαθμούς (στα ανατολικά ηπειρωτικά), ενώ το καλοκαιρινό σκηνικό θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο, για να αλλάξει σε… βροχερό από την Δευτέρα.

Αναλυτικά, σήμερα, ανά περιοχή:

Αττική: γενικά αίθριος καιρός.  Άνεμοι αρχικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη:  κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς, αλλά στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος καιρός.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: γενικα αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη, Κυκλάδες: αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις νότιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.