Η δύναμη ενός άντρα κρύβεται στο… χαμόγελό του!

Ισπανοί ερευνητές επισημαίνουν ότι όταν ένας άντρας χαμογελά σε μια γυναίκα, εκείνη είναι πιο πιθανό να κάνει αυτό που της έχει ζητήσει. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γρανάδα διεξήγαγαν πειράματα προκειμένου να διαπιστώσουν με ποιον τρόπο οι γυναίκες ερμηνεύουν το χαμόγελο ενός άντρα και πώς αντιδρούν σ’ αυτό, κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Το ενδιαφέρον συμπέρασμά τους ήταν ότι όταν ο άντρας είχε κυρίαρχο ρόλο π.χ. είχε θέση εργοδότη και η γυναίκα θέση υπαλλήλου, τότε εκείνη ήταν πιο πιθανό να υπακούσει στις εντολές του όταν αυτές συνοδεύονταν από ένα χαμόγελο, ακόμη και όταν στη συνέχεια ο άντρας έκανε ένα μάλλον υποβιβαστικό σεξιστικό σχόλιο.

Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι οι γυναίκες αντιλαμβάνονται ως πιο ζεστό και οικείο έναν άντρα που χαμογελά, γι’ αυτό και υπακούν σε αυτό που τους ζητάει. Πώς όμως συμβαίνει αυτό, τη στιγμή που ο άνδρας μπορεί παράλληλα να τους κάνει κάποια σεξιστική παρατήρηση; 

Η απάντηση που δίνουν οι ειδικοί είναι ότι οι γυναίκες βασίζονται περισσότερο στην ερμηνεία της γλώσσας του σώματος (το χαμόγελο) από ό,τι στο ίδιο το λεκτικό μήνυμα. Όταν λοιπόν αυτά τα δύο συνυπάρχουν, οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο πρώτο. Γι’ αυτό και ανταποκρίνονται περισσότερο στο χαμόγελο ενός άντρα παρά στα λεγόμενά του.

Πηγή: vita.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.