30/05/2024

Η γυναίκα που για ένα χρόνο δεν κοιτάχτηκε καθόλου στον καθρέφτη!

0

Η γυναίκα που για ένα χρόνο δεν κοιτάχτηκε καθόλου στον καθρέφτη!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

6 μήνες πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας αποφάσισε ότι για έναν ολόκληρο χρόνο δεν θα κοιταχτεί καθόλου στον καθρέφτη!

Για την 30χρονη Kjerstin Gruys αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της. Η Kjerstin είναι διδακτορική φοιτήτρια στην Κοινωνιολογία στο UCLA. Το διδακτορικό της αφορά στη σχέση μεταξύ της εξωτερικής εμφάνισης και των ανισοτήτων στον εργασιακό χώρο.

Όπως λέει η ίδια μιλώντας στους LA Times, ήθελε να εξετάσει τη σχέση που θα αναπτύξει με το σώμα της χωρίς να το κοιτάζει σε καθρέφτη για ένα χρόνο. Άλλαξε πολλές από τις καθημερινές της συνήθειες, όπως το μακιγιάζ, ενώ ήταν συνεχώς σε εγρήγορση να μην παραβεί την “υπόσχεση” προς τον εαυτό της: απέστρεφε το κεφάλι μπροστά σε τζαμαρίες και στους καθρέφτες του αυτοκινήτου κοίταζε μόνον για λόγους ασφαλείας.

Στην απόφαση της να κάνει αποχή για έναν ολόκληρο χρόνο από τον καθρέφτη συνέβαλε και μια διατροφική διαταραχή, στα όρια της νευρικής ανορεξίας, που είχε ως έφηβη.

Όπως λέει από την εμπειρία της αυτή έμαθε πολλά και αγάπησε εκ νέου την εικόνα της, με διαφορετικό τρόπο όμως πια. Σε αυτό όπως αναφέρει τη βοήθησε και η υποστήριξη του συζύγου της. “Αυτό που θέλω οι γυναίκες να σκεφτούν είναι αν θα είχαν μια πιο υγιή εικόνα για το σώμα τους αν ασχολούνταν λιγότερο με αυτό” λέει.

Πηγή: news.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *