20/06/2024

Η Αντιπολίτευση απαξίωσε τον Ιωάννη Λαζαρίδη επειδή έκρινε ότι η Δημ. Πλειοψηφία απαξίωσε τον Βλάση Φίλη

0

Όπως γνωρίζετε η κα Μαρία Πρωτοπαππά εξέφρασε την ικανοποίησή της και επικρότησε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Η συνθετική πρόταση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας για την ονοματοδοσία ήταν  ‘’Βλάσης Φίλης -Ιωάννης Λαζαρίδης ‘. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο ο κ Δήμαρχος πρότεινε να ονομαστεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιωάννης Συμεών Λαζαρίδης. Ο κ Δήμαρχος υπογράμμισε ότι θα δοθούν ευκαιρίες να τιμηθεί η προσφορά και του κ Φίλη αλλά και άλλων υποστηρικτών του αθλητισμού στον Δήμο μας. Η πρόταση πέρασε.
Σχηματικά  βλέπετε την ψηφοφορία ως εξής, μην τη βάλετε στη ζυγαριά κρίνοντας από τις φωτογραφίες γιατί θα γείρει απότομα:

ΥΠΕΡ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

Στη συνέχεια ο Συνδυασμός Δύναμη Δημιουργίας της κας Μαρίας Πρωτοπαππά εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου με τίτλο:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Συνεπής στην απόφασή της δεν τίμησε την εκδήλωση ονοματοδοσίας, με εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ Άλκη Δρίτσα που έδωσε το παρών.

 

Δελτίο Τύπου

ΟΧΙ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:

Τόσο γρήγορα όλα; Για την ονοματοδοσία του κολυμβητηρίου ;

Η  δημοτική Αρχή μετά από τόσα χρόνια αποφάσισε να ονοματοδοτήσει το Κολυμβητήριο και Μέσα σε μια εβδομάδα να τα κάνει όλα…Τοπικό, Δημοτικό Συμβούλιο και τελετή ονοματοδοσίας…γιατί τόση βιασύνη;;

Τι καλά που θα ήταν να ήταν τόσο βιαστική και για τα χρόνια προβλήματα του Δήμου και να τελείωνε ένα έργο ;Προαστιακός, παραλιακό μέτωπο, Καταρράκτες, πάρκινγκ, πευκάκια στους Αγίους, βιολογικό Αγίων Θεοδώρων .Βέβαια για να μην τους αδικούμε βιάστηκαν μετά από χρόνια και για το πολιτιστικό των Αγίων να αποδεχτούν μια δωρεά παραχώρησης χώρου για ένα έτος!

Η δημοτική αρχή όπως φαίνεται είχε τη δική της προσωπική ατζέντα για την ονοματοδοσία του κολυμβητηρίου, με την εμμονή στην διαφορετική από την ψηφισμένη πρόταση στη τοπική κοινότητα, στερώντας από την τοπική αθλητική ιστορία έναν πρόεδρο επί πεντηκονταετία, τον Βλάση Φίλη, σε χαλεπούς καιρούς ενθυμούμενοι οι παλαιοί Λουτρακιώτες..

Ο κ. Δήμαρχος με την πρόταση του αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο αποδεικνύει τη δημοκρατικότητα του και πόσο υπολογίζει τα θεσμοθετημένα τοπικά αιρετά όργανα..

Πρώτη φορά σε σοβαρό θέμα υπήρχε μια απόφαση ψηφισμένη από διάφορες δημοτικές ομάδες παρά την διαφορετική πρόταση του προεδρείου της τοπικής κοινότητας και αυτή απαξιώθηκε από την δημοτική αρχή.

Εμείς καταθέσαμε μια συνθετική πρόταση για την ονοματοδοσία  ‘’Βλάσης Φίλης -Ιωάννης Λαζαρίδης ‘’αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αξία του Ιωάννη Λαζαρίδη στα αθλητικά δρώμενα και στις σχολικές μονάδες αλλά και γνωρίζοντας τη σχέση και τη συνεργασία αλλήλων , στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στη Λουτρακιώτικη κοινωνία.

Καλέσαμε την δημοτική αρχή να μην επιτρέψει τα ονόματα των δύο αυτών σπουδαίων συμπολιτών μας να μπουν στη ζυγαριά της προσφοράς. Αυτό μόνο τιμητικό δεν θα ήταν για εκείνους… και να τους προστατέψει με την απόφασή της..

Το Αυτοδιοικητικό παρελθόν του Δήμου μας σε παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούσαν την ιστορία του τόπου μας λάμβανε αποφάσεις συνθετικές από κοινού των παρατάξεων.

Ωστόσο τώρα άλλαξαν πολλά και πόσα ακόμη να περιμένουμε…

Εμείς ως ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ διαβεβαιώνουμε ότι πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης του αείμνηστου Βλάση Φίλη στην ονοματοδοσία του κολυμβητηρίου όταν αλλάξουν τα πράγματα…Οι καιροί έρχονται και παρέρχονται …..

Εξάλλου οι αγωνιστές και οι ήρωες ζουν μαζί για πάντα στη συνείδηση και στη σκέψη των ανθρώπων ..και εδώ των Λουτρακιωτών…

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

Αρχηγός παράταξης και μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *