«Πείστηκες;», ρώτησε μετά το φίλο του. «Ήμουν δύσπιστος», του απάντησε εκείνος, «έως ότου εμφανίστηκες στο μπαλκόνι με τον Πάπα και ο διπλανός μου γυρνάει και μου λέει “Ποιος είναι αυτός στο μπαλκόνι με το Μήτσο;”»

Κάπως έτσι είναι και η ιστορία της Maria Snoeys Lagler.

Το 2020, σε ένα μαγαζάκι με μεταχειρισμένα μικροαντικείμενα σε μια μικρή πόλη του Βελγίου, τη Μορτσέλ, βρέθηκε ένα φωτογραφικο άλμπουμ με δεκάδες φωτογραφίες των πιο διάσημων ανθρώπων από το χώρο του θεάματος, με ένα κοινό στοιχείο:

Δίπλα τους σε όλες, πόζαρε η ίδια γυναικα, παγκοσμίως άγνωστη όμως η ίδια.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος άρχισαν να ανεβάζουν τις φωτογραφίες στο ίντερνετ, αναζητώντας πληροφορίες για την άγνωστη γυναικα και φυσικά το θέμα έγινε viral.

Μέχρι που κάποιος πρόσεξε ότι σε μια από τις φωτογραφίες, η άγνωστη φορούσε ένα καρτελάκι. Και έτσι αναγνωρίστηκε ως πρώην μέλος του Hollywood Foreign Press Association (HFPA), της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, η οποια διοργανώνει και τις Χρυσές Σφαίρες.

Η Snoeys Lagler, όπως αποκαλύφθηκε, πέθανε το 2016, σε ηλικία 87 ετών, κανείς δεν γνωρίζει πώς το άλμπουμ της βρέθηκε στο κατάστημα με τα «αζήτητα», όμως οι ιδιοκτήτες έκαναν το αυτονόητο: Βρήκαν την κόρη της, η οποία ζει στο Λος Άντζελες και της το επέστρεψαν.

Πέρα από την ιστορία της γυναίκας που όλοι οι διάσημοι φωτογραφήθηκαν μαζί της, αξίζει μια ματιά στις φωτογραφίες, για το πώς ήταν όλοι τους αρκετά παλιότερα και σε πόζες που δεν ήταν στημμένες από κάποιον επαγγελματία φωτογράφο…