19/07/2024

Ζάκυνθος: 5 στους 6 “τυφλούς” βρήκαν το… φως τους!

0

Ζάκυνθος: 5 στους 6 “τυφλούς” βρήκαν το… φως τους!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Οι έλεγχοι για τους τυφλούς στη Ζάκυνθο καταδεικνύουν πως πραγματικός δικαιούχος είναι ένας στους έξι.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης μιλώντας στο Mega αποκάλυψε πως πρόσφατα oλοκληρώθηκαν οι έλεγχοι από το Κέντρο Πιστοποίησης αναπήρων του ΙΚΑ Ζακύνθου. Στον τελευταίο από τους 350 που εξετάστηκαν και έπαιρναν επίδομα τυφλότητας διαπιστώθηκε πως μόνο 23 είναι τυφλοί. Στον προηγούμενο έλεγχο από τους 300 “δικαιούχους”, τυφλοί ήταν οι 107.

Ο Δήμαρχος ωστόσο καταγέλλει πως ανάμεσα στους 130 που συνολικά προσκόμισαν τα δικαιολογητικά προκειμένου να εισπράττουν το επίδομα 40-50 είναι και πάλι “μαϊμου” καθώς σύμφωνα με τον ίδιο προσκόμισαν ξανά ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Κατσικόπουλος κάνει λόγο για “κωλυσιεργία και προσπάθεια συγκάλυψης” ενώ δηλώνει έτοιμος να υποβάλει την παραίτηση του.

Όπως αναφέρει χρειάστηκε να πάει ο ίδιος σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσει αν καρδιολόγος που στο παρελθόν είχε πιαστεί να παίρνει φακελάκι και είχε τεθεί σε αργία, είχε επιστρέψει κανονικά στα χειρουργεία.

Πηγαίνοντας στην κλινική διαπίστωσε ο ίδιος πως το όνομα του συγκεκριμένου γιατρού υπήρχε κανονικά στη λίστα επεμβάσεων αλλά είχε σβηστεί πρόχειρα με στυλό. Το πόρισμα της συγκεκριμένης ΕΔΕ έχει ήδη διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πατρών

Δείτε το video:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_hGaEkIcKQQ&w=560&h=315]

Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *