20/05/2024

Επιτέλους! Το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Αρχιτεκτονικής στο Λουτράκι 25 Μαΐου – 31 Μαΐου 2013 – Πρόγραμμα

4

Επιτέλους! Το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Αρχιτεκτονικής στο Λουτράκι 25 Μαΐου – 31 Μαΐου 2013 – Πρόγραμμα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

LOGOΤο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Αρχιτεκτονικής 2013 στο Λουτράκι, προκύπτει από την ανάγκη να φιλοξενηθεί μια διεθνής δεξαμενή σκέψης με την μορφή ενός εργαστηρίου το οποίο θα αποτελεί ένα αισθητήρα αλλαγών και προσδοκιών στην πλούσια σε ιστορία και τοπίο, περιοχή μας.

Το Φεστιβάλ με βάση την πόλη του Λουτρακίου, φιλοδοξεί να αναδειχτεί ως μία εναλλακτική φωνή στο διεθνή αρχιτεκτονικό διάλογο, και ως σημείο αναφοράς για τη μελέτη των νέων μορφών οικιστικού σχεδιασμού, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία μιας σχέσης ισορροπίας μεταξύ του αστικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τοπίου.

Στο ετήσιο σεμινάριο συμμετέχουν φοιτητές και καθηγητές της Αρχιτεκτονικής και του Αστικού Σχεδιασμού, με έμφαση στον αστικό, περιαστικό και εδαφικό σχεδιασμό.

Ο στόχος του εγχειρήματος είναι να παραχθούν προτάσεις και μετασχηματισμοί, που θα αποτελέσουν μία μοναδική ευκαιρία για τη συλλογή ιδεών με συνέδρια, διαλέξεις και εκθέσεις σε συνεργασία με συναφείς κλάδους, και ανταλλαγές και συνεργασίες που ενθαρρύνουν το διάλογο και την συζήτηση σχετικά με τις διαφορετικές κουλτούρες που εκπροσωπούνται από τις διεθνείς Σχολές Αρχιτεκτονικής.

Τα θέματα του εργαστήριου προκύπτουν κάθε χρόνο, αφού συζητηθούν με την δημοτική αρχή έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διάδοση των προτάσεων και η συζήτηση τους με τον τοπικό πληθυσμό, προκειμένου να κατανοηθεί το δυναμικό των περιοχών που καλύπτονται από τις μελέτες.

Φέτος τα αντικείμενα του εργαστηρίου περιλαμβάνουν την παραλιακή ζώνη του Λουτρακίου και τον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό ΟΣΕ των Αγίων Θεοδώρων,περιπτώσεις που ενθαρρύνουν τόσο για την προώθηση της δημιουργίας ενός ρεπερτορίου προτάσεων για τις νέες χρήσεις και λειτουργίες όσο και για τις πιθανές πολιτικές για την τόνωση της προστασίας της ιστορικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς, ενισχύοντας την δυνατότητα της συμμετοχής των πολιτών.

Χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ, είναι η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου και η πλατεία νέων στους Αγίους Θεοδώρους.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 2013

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

4 thoughts on “Επιτέλους! Το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Αρχιτεκτονικής στο Λουτράκι 25 Μαΐου – 31 Μαΐου 2013 – Πρόγραμμα

  1. Το λουτρακι είναι όλο μελέτες αυτά μας διαλυσανε από την εποχή γιωτακη τον αλησμόνητες Παπούλια Παύλου και τον κουτόχορτο γκιώνη

  2. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΕΝΤΟΜΟΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *