Επέστρεψαν οι Έλληνες αθλητές των Special Olympics με 126 μετάλλια στις αποσκευές τους!

0

ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 

Από τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στο Λος Άντζελες

Επέστρεψαν οι Έλληνες αθλητές των Special Olympics με 126 μετάλλια στις αποσκευές τους!

Φωτίστηκε το αεροδρόμιο από τη λάμψη των 126 μεταλλίων που έφεραν οιαθλητές και οι αθλήτριες των SpecialOlympics Ελλάς. Τρεις διαφορετικές πτήσεις … για να χωρέσουν…. τα μετάλλια, τα συναισθήματα , τα χαμογέλα και οι εμπειρίες τους…

Η Ελληνική Αποστολή, 160 μέλη στον αριθμό, επέστρεψε την Τρίτη, 4 Αυγούστου, στη βάση της μετά από την εξαιρετική της παρουσία στους Παγκόσμιους Αγώνες SpecialOlympics, που πραγματοποιήθηκαν από 23 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου 2015 στο μακρινό LosAngeles. Στο αεροδρόμιο μαζεύτηκε πλήθος κόσμου… Εθελοντές, γονείς, αθλητές, προπονητές.. για να υποδεχθούν τους Νικητές της Ζωής! Γεμάτοι προσμονή και ενθουσιασμό δημιούργησαν ένα θερμό κλίμα υποδοχής ξεσηκώνοντας την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου… παρέμειναν εκεί μέχρι να βγει και ο τελευταίος αθλητής, αργά τη νύχτα. Ακόμα και οι ταξιδιώτες δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και έγιναν ένα με το πλήθος και ζητωκραύγαζαν!

Oι αθλητές μας και οι εθελοντές προπονητές τους, από την Αθήνα, την Ημαθία τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χαλκίδα, το Βόλο, το Μεσολόγγι, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά και τη Ρόδο διέπρεψαν και στα 17 αθλήματα που έλαβαν μέρος.

Η συγκομιδή των μεταλλίων ήταν θεαματική!!! 126 μετάλλια στο σύνολο! Ιδιαίτερη αναφορά σε ένα από τα πιο απαιτητικά αθλήματα, την Ιστιοπλοϊα, όπου τα Ελληνικά πληρώματα εκτός από τα κύματα έδωσαν μάχη και με τα αντίπαλα σκάφη, αφήνοντας πίσω τους μεγάλα φαβορί όπως Αυστραλούς και Αμερικάνους. Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στο Ποδόσφαιρο… Το σκηνικό επαναλήφθηκε… Ξαναζήσαμε στιγμές Euro 2004… Τελικός Ανδρών… Ελλάδα vs Πορτογαλία… Χρυσό Μετάλλιο για την Εθνική μας!

Και ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι η ήρεμη αυτή παρουσία, μια από τις Ιέρειες της Αφής της Φλόγας της Ελπίδας που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο που μας πέρασε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας, θα μεταμορφωνόταν σε σίφουνα σαρώνοντας τα μετάλλια και στα τέσσερα αγωνίσματα που συμμετείχε…4 χρυσά μετάλλια για τη Φλώρα Βερμίσογλου, στη Ρυθμική Γυμναστική… και στην κορδέλα, και στο σχοινάκι, και στην μπάλα και στο στεφάνι! Ίσως η Σημαία των SpecialOlympics, την οποία μετέφερε στο κατάμεστο MemorialColiseumκατά την Τελετή Έναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων του LosAngeles, να της έδωσε την ενέργεια που απαιτείται για μια τέτοια μεγάλη επιτυχία!

Γεμάτες οι αποσκευές και των αθλητών του Καγιάκ, 13 μετάλλια για τους Χανιώτες και τους Αθηναίους, παρολίγο υπέρβαροι, …. ευτυχώς το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε Πρόεδρος κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου με τον Ρούσσο Κοτσιφάκη, στον αγώνα μεικτών ομάδων, δεν υπολογίστηκε στο ζύγισμα.

Σημαντική και η επιτυχία του αθλητή Νίκου Τουλίκα από την Βέροια,ο οποίος κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο δύσκολο αγώνισμα του Στίβου, στα 5.000μ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των Παγκοσμίων Αγώνων κοντά στους αθλητές μας, παρακολουθώντας τα επιτεύγματά τους από την κερκίδα βρισκόταν και ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο LosAngelesκ. Γρηγόρης Καραχάλιος ο οποίος, ξεσήκωσε τους ομογενείς μας που ζουν στην Καλιφόρνια και διοργάνωσαν ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτυ προς τιμήν της Ελληνικής Αποστολής.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κύριος Σταύρος Κοντονής, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, παρέστη στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους αθλητές και της αθλήτριες, δηλώνοντας ότι: «Τα δικά σας μετάλλια έχουν πολύ μεγάλη αξία γιατί μας γεμίζουν χαμόγελο και αισιοδοξία. Θερμά συγχαρητήρια και από τον Πρωθυπουργό που ξεπεράσετε τον εαυτό σας φέρνοντας αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα στους Παγκόσμιους Αγώνες SpecialOlympicsστο LosAngeles. Στον κόσμο των SpecialOlympics η αξιοπρέπεια, η ευαισθησία και η συντροφικότητα περισσεύουν, χωρίς ωστόσο, να υποκύπτουν στον εύκολο μελοδραματισμό και την ανέξοδη συγκίνηση.Μπράβο σας!»

Η Πρόεδρος των SpecialOlympics Ελλάς, κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, που είχε ήδη φτάσει με προηγούμενη πτήση, δεν μπορούσε να μην περιμένει τα «παιδιά της» και να τα υποδεχθεί σαν αληθινούς νικητές, προσφέροντάς τους κλαδιά ελιάς, σύμβολο της νίκης, δήλωσε: «Με το λαμπερό σας χαμόγελο σβήσατε τη λάμψη των αστεριών του Χόλυγουντ… με τις επιτυχίες σας γεμίσατε αισιοδοξία και χαρά τους γονείς σας, τους φίλους σας, όλους τους Έλληνες που αγωνίζονται για καλύτερες μέρες. Συγχαρητήρια σε σας και στους προπονητές σας… Μας κάνατε για άλλη μια φορά υπερήφανους.. Πολλές ευχαριστίες στον «ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΗΤΗ» Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, στους Χρυσούς μας Χορηγούς «Περιφέρεια Αττικής», «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος», «AegeanAirlines», καθώς και τους Υποστηρικτές μας«Τράπεζα της Ελλάδα», «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», «Merck» και «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε», που έκαναν το όνειρό σας να βγει αληθινό…»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *