Ελένη Ράντου: «Μπορεί να μην έκανε φόνο, αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση»

0

Ελένη Ράντου: «Μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση.

Μάρτυρας ενός απίστευτο περιστατικού υπήρξε η Ελένη Ράντου.

Η ηθοποιός περπατώντας στο δρόμο άκουσε μια κυρία να τσακώνεται έντονα στο τηλέφωνο και τότε ένας περαστικός έκανε το εξής σχόλιο: «Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;». Η Ελενη Ράντου με αφορμή το περιστατικό αλλά και τις γυναικοκτονίες που σοκάρουν το πανελλήνιο τους τελευταίους μήνες, έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook.

«Σήμερα, περπατώντας στο δρόμο, ακούω μία κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλέφωνο. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: “Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;”. Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο!

Συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου, σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών, ότι μέχρι να φτάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη, έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την καθεμία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές, που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επιβραβεύονται. Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες. Αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές βίας, που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια. Ο κύριος στο δρόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό, αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση» έγραψε η Ελένη Ράντου.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η Ελένη Ράντου για το περιστατικό λεκτικής βίας που εκτυλίχθηκε μπροστά της.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *