22/04/2024

Εγκρίθηκε το open mall Λουτρακίου

0

1.800.000€ περίπου έφερε η συνεργασία του Επιμελητηρίου Κορινθίας & του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας  – Αγίων Θεοδώρων  και η εμπορική όψη του Λουτρακίου αλλάζει!

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Δράσης «Οpen Mall» και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε πως  η κοινή πρόταση που υπέβαλαν  ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας  – Αγίων Θεοδώρων και το Επιμελητήριο Κορινθίας, εγκρίθηκε.

Πρόκειται για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, προϋπολογισμού 1.748.600,00 , για τη δημιουργία του “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Λουτρακίου” που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση και τόνωση της ντόπιας οικονομικής δραστηριότητας.

Κεντρικό σημείο του έργου αποτελεί η υλοποίηση παρεμβάσεων αναβάθμισης της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και η οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Δικαιούχοι είναι ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας  – Αγίων Θεοδώρων και το Επιμελητήριο Κορινθίας, με τη συμμετοχή 93 επιχειρήσεων του Λουτρακίου που βρίσκονται στην περιοχή παρέμβασης. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου στις διαδικασίες υποβολής της πρότασης.

Οφέλη από την εφαρμογή του έργου:

ανάπλαση της περιοχής

αναβάθμιση του δημόσιου χώρου (πεζοδρομήσεις, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας κ.λπ.)

δημιουργία ενιαίας ταυτότητας στις προσόψεις των καταστημάτων

διενέργεια οργανωμένων ενεργειών marketing

αναβάθμιση του μικροκλίματος μέσω παρεμβάσεων σκίασης στις οδούς

ανάδειξη της εμπορικής περιοχής

τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας, με παράλληλες υπηρεσίες ψυχαγωγίας

προσέλκυση των επισκεπτών και παράταση της παραμονής τους στο εμπορικό κέντρο

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος και περήφανος για το αποτέλεσμα που φέρνει η συνεργασία. Ευχαριστεί τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας  – Αγίων Θεοδώρων, κ.Γιώργο Γκιώνη και όλα τα στελέχη απο τις ομάδες εργασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας  – Αγίων Θεοδώρων, του Εμπορικού Συλλόγου Λουτράκιου και του Επιμελήτηριο Κορινθίας για την άριστη συνεργασία και την επιτυχία.

“Το έργου του «Οpen Mall» θα δωσει πνοη και  θα λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για το Λουτράκι. “

Σας προσκαλούμε σε κοινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας , κ. Παναγιώτη Πιτσάκη και του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργου Γκιώνη με θέμα «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Λουτρακίου – Open Mall». Η  Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Κορινθίας, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 14:30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας (Ερμού 2, Κόρινθος).

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του ΕΠ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΕΣΠΑ 2014-2020.

​​​​​​

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *