18/04/2024

Είναι απόλαυση να οδηγείς στο Λουτράκι το καλοκαίρι!

24

Ας οδηγούμε σαν άνθρωποι, ας συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι, είναι ωραίο που είμαστε πολλοί και ζούμε όλοι μαζί σε μια κοινωνία, δεν είναι μόνο ο ΚΟΚ που πρέπει να εφαρμόζεται αλλά και οι κανόνες ευγενικής συμπεριφοράς

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πεζοί πετάγονται από το πουθενά, επειδή κάπου εκεί στο βάθος υπάρχει μια διάβαση θεωρούν ότι είναι καλυμμένοι από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και καλά ότι περνάνε πάνω στη διάβαση. Μεγάλα αυτοκίνητα με μεγάλα καπό της δεκαετίας του πενήντα ξεπροβάλλουν από μια διασταύρωση και βλέπεις στη θέση του οδηγού μια αξιοσέβαστη κυρία της ηλικίας της γιαγιάς σου με κόκκινα χείλη, κόκκινα νύχια, γυαλιά ηλίου που είναι και οράσεως τα οποία όμως μάλλον δεν βελτιώνουν και πολύ την όρασή της κρίνοντας από τον τρόπο που κοιτάζει τεντώνοντας το σώμα προς τα πάνω και σκύβοντας μπροστά προσπαθώντας ταυτόχρονα να φτάνει τα πετάλια. Ένα βλέμμα αγχωμένο μην τη μαλώσει ο σύζυγος που πήρε το αγαπημένο του αυτοκίνητο, αλίμονο αν βρει καμιά γρατσουνιά.
Άλλη κατηγορία οδηγών είναι επίσης άνθρωποι μεγάλης ηλικίας από αυτούς που βγαίνουν από το διαμέρισμά τους στην Αθήνα μια φορά το χρόνο και πηγαίνουν με 40km/h στο εξοχικό τους στο Λουτράκι. Οδηγούν συνήθως σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας ευρισκόμενοι στη μέση του δρόμου και αγνοώντας ότι πρέπει να αφήσουν έστω λίγο χώρο για να στριμωχτεί ο οδηγός στο αντίθετο ρεύμα και να χωρέσει ανάμεσα στα σταθμευμένα εκατέρωθεν του δρόμου οχήματα. Όταν ο κινούμενος απέναντι οδηγός αναγκάζεται να σταματήσει επειδή δεν χωράει με τίποτα, ο κύριος που προαναφέραμε έχει την αξίωση να ζοριστεί ο απέναντι για να χωρέσει λες και το πρόβλημα το δημιούργησε ο απέναντι και όχι ο ίδιος.
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και η κυρία που σταματάει έξω από το μανάβικο, της φέρνει ο υπάλληλος τις σακούλες με αυτά που είχε παραγγείλει και εσύ περιμένεις υπομονετικά, εντάξει άνθρωποι είμαστε μην το κάνουμε θέμα για 5 λεπτά, εξάλλου δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο οπότε λες θα ξεκινήσει σύντομα, μόνο που… πληρώνει με πενηντάευρο και περιμένει τα ρέστα με ήσυχο ύφος και παρά τα κορναρίσματα των πιο πίσω οδηγών που προσπαθούν να καταλάβουν γιατί στο καλό έχουν κολλήσει στην κίνηση;
Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ποδηλάτες και μηχανάκια που πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα ως συνήθως αγνοώντας τις πινακίδες που ορίζουν που επιτρέπεται να στρίψει κάποιος. Το παιγνίδι γίνεται πιο ενδιαφέρον αν σε αυτά προσθέσουμε μισοζαλισμένους από τον ήλιο ηλικιωμένους (ήλιος – ηλικιωμένος χα χα ωραίο καλαμπούρι) και παιδάκια που κυνηγάνε την μπάλα στο δρόμο, μανάδες με καροτσάκια κτλ.

Αν είστε “τυχεροί” και κινείστε στην Ποσειδώνος μετά το τουριστικό τρενάκι απολαύστε τα τραγούδια από τα παλιά που παίζει στα ηχεία του, αυτό το μαγικό εικοσάλεπτο που θα χρειαστείτε για να φτάσετε από το ποτάμι ως το καζίνο θα σας κάνει να χαλαρώσετε, μόνο φροντίστε να μην σας πάρει ο ύπνος από την τόσο μα τόσο αργή ταχύτητα. Μην επιχειρήσετε να το προσπεράσετε γιατί θα είναι ακριβώς η στιγμή που θα βγαίνει κάποιο αυτοκίνητο από τα πάρκινγκ των μαγαζιών.

Επειδή το Λουτράκι είναι ένας υπέροχος προορισμός που μας κάνει όλους να χαλαρώνουμε και να ζούμε τις απόλυτες διακοπές, κάποιοι πίνουν λίγο παραπάνω στα beach – bar και όχι μόνο, μετά παίρνουν το αυτοκίνητο και τρέχουν με ένα ύφος: “οι κανόνες είναι για σας, εγώ είμαι από άλλη κατηγορία πάνω από όλους “.

Κάπου εκεί επιτέλους φτάνεις στον προορισμό σου και είσαι τόσο τυχερός που βρήκες πάρκινγκ μέσα στα όρια της πόλης! Ως νομοταγής οδηγός βγάζεις αλάρμ και προσπαθείς να κάνεις τον ελιγμό για να παρκάρεις. Έλα όμως που η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών πίσω αντί να σταματήσουν για δυο λεπτά και να σε αφήσουν να παρκάρεις σαν άνθρωπος, θεωρούν υποχρέωσή τους να σε προσπεράσουν. Έτσι παλεύεις να στρίψεις χωρίς να χτυπήσεις κανέναν και καθυστερείς περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και όταν ξεπαρκάρεις, θα σταματήσει κάποιος μόνο αν σκοπεύει να παρκάρει στη θέση σου, αλλιώς ζορίσου πρόβλημά σου…
Συμπέρασμα: ας οδηγούμε σαν άνθρωποι, ας συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι, είναι ωραίο που είμαστε πολλοί και ζούμε όλοι μαζί σε μια κοινωνία, δεν είναι μόνο ο ΚΟΚ που πρέπει να εφαρμόζεται αλλά και οι κανόνες ευγενικής συμπεριφοράς, δεν χάλασε ο κόσμος αν αργήσουμε κάπου αν αυτό διευκολύνει τους γύρω και κάνει τον κόσμο γύρω μας πιο ευχάριστο και ασφαλή.

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω τα γράφουμε για το Λουτράκι επειδή συμβαίνουν στο Λουτράκι, όπως συμβαίνουν και σε πολλές ακόμα πόλεις τουριστικές και μη.

Πηγή: Loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

24 thoughts on “Είναι απόλαυση να οδηγείς στο Λουτράκι το καλοκαίρι!

  1. Το ξέρετε ότι και στον παράλληλο της Βενιζέλου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση;

  2. Αφού οι διαβάσεις είναι κλειστές από οχήματα, που θεωρούν ότι σωστά έχουν παρκάρει εκεί, τότε και εμείς οι πεζοι-και δη-μαμαδεςμε καρότσια, υποχρεωνομαστε να “πεταγομαστε” από το πουθενά . Αλλά όταν πιάσουμε τιμόνι ξεχνάμε ότι ήμασταν πεζοι πριν.

  3. Ξέχασες να πεις για τα μηχανάκια που προσπερνάμε αντικοινωνικά

  4. Μια πόλη φτιαγμένη για το πολλή 10000 κατοίκους καλείται να εξυπηρέτηση 100,000 το καλοκαίρι χωρίς κανένα σχέδιο τι θέλετε να γίνει; Αντί λοιπόν να παραπονιόμαστε , πρέπει να καλέσουμε τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει επιτέλους τα προεκλογικά της θα , αλλιώς θα γκρινιάζουμε χωρίς νόημα

  5. Εκεινα τα μηχανακια σε καθε μαγαζι 4 εως 6 να πιανουν 3 παρκιν λες και ειναι δικος τους ο δρομος και δεν εχουν παρκαρει για να πανε για καφε αλλα για μας της σπανε Εκει τα αφηνουν για μηνες μεχρι να τελειωση το καλοκαιρι και ως δια μαγειας τομ Σεπτεμβρη εξαφανιζονται .Χωρις να σκεπτονται τους συμπολιτες τους αυτοι ειναι η παρτη μας δρμ ειναι δικοι σας οι δρομοι.Κυριοι..

  6. Οι διαβάσεις μην ξεχνάμε οτι ειναι για να τις διασχίζουν οι πεζοί και εννοείται οτι ο πεζός εχει προτεραιότητα πάντοτε ! Το σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα ήταν άστοχο !

  7. Όλα ξεκινούν από το σπίτι και από τους τρόπους που μαθαίνει ο καθείς στο σπίτι του αυτό το λέω για τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά.

  8. Ποδηλατάκια με καλαθάκια…ασκηθείτε και μετακινηθείτε δωρεάν, αλλά όλοι και όλες με ένα αυτοκίνητο μες την πόλη στο ένα το τιμόνι και στο άλλο το κινητό και όποιον πάρει ο χάρος, και μετά μας φταίει η αστυνομία ο δήμος οι επαγγελματίες κλπ αφήστε το παρκαρισμένο και κινηθείτε με τα πόδια ή ποδήλατα.

  9. Αν είσαι από αυτούς που περνάνε εκτός διάβασης για να αποδείξεις αυτά που γράφεις παραπάνω (συμφωνώ ότι υπάρχει πρόβλημα, με καλή θέληση βρίσκεις λυση) Αν προσπαθείς να αποδείξεις κάτι, σκέψου μόνο τι μαθενεις τα παιδιά σου τους αυριανούς πεζούς. ….

  10. Επίσης αν επιτρέπεται να προσθέσω ότι ο παραδρομος που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τα μαγαζια(Πρώην dia Γαλαξίας jema και τα λοιπα) έχει σε όλα τα ανοίγματα προς τον κυρίως δρόμο STOP!!!! Άρα δεν μπορουμε να τον αρχίσουμε από την αρχή του ως το βενζινάδικο και να τρέχουμε με 70 χλμ…Επίσης ειναι ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΣ! !!!! Αρα δεν μπορουμε να πάμε προς το Κέντρο….. Αυτά …Για εσάς τους μπαστουνοβλαχους που κάνετε ότι σας κατέβει

  11. Κ.Δοσχορη στα παιδιά μου μαθαίνω να περνάνε από τις διαβάσεις, καθώς και ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα πάνω σε αυτές. Μάλλον εσείς θα είστε από αυτούς που δεν γνωρίζουν τον ΚΟΚ και παρκάρουν από τους βολεύει.

  12. Στις διαβασεις ναι εχει προτεραιότητα ο πεζος Ναι Αλλά μόνο στις διαβασεις. Και πάλι οφείλεις να ελέγξεις. Εκτός διάβασης όμως δεν έχεις ΚΑΜΟΙΑ προτεραιότητά. Μπορείς να περάσεις αν αδιασει ο δρόμος με ευθύνη σου, όχι όμως να απαιτήσεις!

  13. ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΡΚΙΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!!

  14. Εννοείς αντικανονικά όχι αντικοινωνικά

  15. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

  16. Σε πολλες πόλεις οι κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο εχουν γίνει πεζοδρομια για πεζού. Όλο το κεντρο της Κοπενχαγης ειναι πεζοδρομια για πεζούς. Γιατι να μην γίνει απο το ποτάμι μέχρι και συντριβάνι πεζοδρόμιο για πεζούς?

  17. ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΕΕΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

  18. Τον πεζόδρομο στον Άι Γιάννη η Δημοτκή Αρχή τον έφτιαξε για να τον γυρίσει σε πάρκινγκ

  19. Και από που θα πάνε τα αυτοκίνητα αν γίνει πεζόδρομος ο κεντρικός; Όλοι γίναμε ειδικοί πια λέμε κάτι για να λέμε

  20. Αφού το τακτοποιησαν το θέμα κυκλοφορείακο τον Ιούνιο περνάνε πινακίδες για ένα μήνα και όλα τακτοποιηθηκαν αυτό ήταν το πρόβλημα. Αντε για

  21. Το θέμα κυκλοφορείακο είναι έντονο και το σχολιάζουμε το καλοκαίρι άρα είναι καθαρά θέμα πάρκινγκ

  22. Και βέβαια πρέπει να σταματούν τα αυτοκίνητα στις διαβάσεις για να περνούν οι πεζοί. Το πρόβλημα στο Λουτράκι όμως είναι τα διπλοπαρκαρισμενα , οι διαβάσεις που έιμαι σχεδόν σβησμενες, η τροχαία που αντι να συντονίζει την κυκλοφορία απλά βγαίνει την νύχτα για να γράψει και το κορυφαίο πρόβλημα του ανύπαρκτου πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Αλλά απ ότι έχω καταλάβει την δημοτική αρχή ενδιαφέρει κυρίως το θέμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης και τίποτα αλλο

  23. Με τι τις έβαψαν τις διαβάσεις; Με γάλα; τίποτα δεν έμεινε άντε να καταλάβεις που περνάς

  24. Οταν ομως δεν εχουν αφησει διαβασεις και ραμπες ελευθερες να μην διαμαρτυρονται οτι πεταγονται οι πεζοι απο οπου ναναι !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *