20/04/2024

Δραματικές εικόνες από την εκκένωση οικισμών στην Εύβοια

0
Εκατοντάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα χωριά Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη και Σταυρό

Ώρες αγωνίας συνεχίζουν να βιώνουν οι κάτοικοι τριών οικισμών στην κεντρική Εύβοια, οι οποίοι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν νωρίτερα το μεσημέρι τα σπίτια τους, καθώς η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Οι φλόγες έφθασαν στις πρώτες κατοικίες στον οικισμό Μακρυμάλλη, την ώρα που οι πυροσβέστες είχαν παραταχθεί για να εμποδίσουν τη φωτιά να κάψει περιουσίες. Εκτός από το Μακρυμάλλη (όπου έχουν διαπιστωθεί ζημιές σε σπίτια), εκκενώθηκαν το Κοντοδεσπότι και ο Σταυρός.

Ηλικιωμένοι, νέοι και παιδιά απομακρύνθηκαν από τους πυροσβέστες, οι οποίοι πήγαν σχεδόν πόρτα – πόρτα για να σιγουρευτούν ότι δεν θα μείνει κάποιος πίσω. Η απομάκρυνση των πολιτών έγινε με λεωφορεία. Από το πρωί, πάντως, υπήρχε συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη της φωτιάς, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να εγκαταλείψουν γρήγορα και οργανωμένα τα χωριά τους. Όπως και έγινε.

Λόγω της δραματικής κατάστασης η Εύβοια κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ξένης βοήθειας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *