19/04/2024

ΔΚ Λουτρακίου – Περαχώρας: Θα γίνει πράσινο σημείο στο Θρουβάλα, αναλυτικά το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο μας [Video]

0

Ήταν μία από αυτές τις συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας που επιβεβαιώνει το ρόλο της Δημοτικής Κοινότητας, στις συνεδριάσεις αυτές γίνονται συζητήσεις που δημιουργούν μια πρώτη κατεύθυνση σε σημαντικά ζητήματα. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Σωτήρης Πέρρας ήταν παρών και με τη βοήθεια της κας Καλογήρου παρουσίασε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που αφορά τον Δήμο μας. Ένα σημαντικό ερώτημα που ζητούσε απάντηση είναι που θα οριστούν τα πράσινα σημεία σε κάθε Δήμο στο πλαίσιο της διαχείρισης απορριμμάτων από τους Δήμους. Η είδηση που βγήκε χθες είναι ότι το πράσινο σημείο στο Λουτράκι προβλέπεται να γίνει στο Θρουβάλα, ενώ θα οριστεί και ένα πράσινο σημείο στους Αγίους Θεοδώρους. Βασική ιδέα είναι η κυκλική διαχείριση των απορριμμάτων ώστε να μειωθεί ο όγκος τους και κατά συνέπεια το κόστος της διαχείρισης ώστε η αύξηση στα δημοτικά τέλη να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Στόχος για την εκπόνηση του σχεδίου είναι η ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος με τα έξοδα κατασκευής. Αυτό που αφορά τους δημότες είναι η ευαισθητοποίηση στο θέμα της επαναχρησιμοποίησης ή ανακύκλωσης των σκουπιδιών και η εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις που δίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το βίντεο παρακάτω επεξηγεί πολύ αναλυτικά το τι συμβαίνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων, πως θα δημιουργηθεί ένας σταθμός διαλογής με προοπτική να γίνει ακόμα και πάρκο όπου θα πηγαίνουν τα παιδιά και θα ενημερώνονται για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, ενώ ο βασικός του ρόλος θα είναι να γίνεται διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων αντικειμένων ανά είδος. Παράλληλα θα υπάρχουν και μικρότερα σημεία, φανταστείτε κάτι σαν περίπτερα μέσα στην πόλη, όπου θα μπορεί κανείς με ανταποδοτικά κίνητρα να πετάξει μικρά ανακυκλώσιμα αντικείμενα, χωρίς να χρειαστεί να πάει στο Θρουβάλα όπου θα βρίσκεται το κεντρικό πράσινο σημείο. Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη έκθεση θα πρέπει να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και να εγκριθεί στη συνέχεια. Ωστόσο είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε ήδη έναν σαφή σχεδιασμό (δεδομένης της πληροφόρησης για το Εθνικό σχέδιο).

Η συζήτηση χθες ήταν ενδιαφέρουσα γενικότερα και επεκτάθηκε περαιτέρω όταν σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας τόνισαν ότι είναι σημαντικό ο κάθε δημότης να συμπεριφέρεται με σεβασμό στους γύρω του και να μην αφήνει τα σκουπίδια του έξω από τους κάδους, καθώς και να ενημερώνει τον Δήμο για την πρόθεσή του να πετάξει ογκώδη αντικείμενα.

 

Πηγή: Loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *