Δες πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα!

0

Δες πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Κι όμως μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα…
με πέντε απλά βηματάκια.​
Σύμφωνα με το shape,τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:
Κατανάλωσε πρωτεΐνη κάθε μέρα
Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά. Η κερατίνη (η πρωτεϊνη δηλαδή, που είναι το βασικό στοιχείο των μαλλιών) περιέχει αμινοξέα, τα οποία χρειάζεται να παράγει ο οργανισμός για να μακρύνουν τα μαλλιά. Τα αμινοξέα με τη σειρά τους μπορούν να παραχθούν μόνο με την επαρκή κατανάλωση τροφών που περιέχουν πρωτεΐνη. Καλές πηγές πρωτεΐνης είναι:΅το άπαχο κρέας, το ψάρι, τα αυγά, οι ξηροί καρποί.
Πάρε τις κατάλληλες βιταμίνες
Σίδηρος, Βιταμίνη C και Βιταμίνη B είναι απαραίτητα στοιχεία για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα και βοηθάει τον οργανισμό σου να αξιοποιήσει την πρωτεΐνη για τη δημιουργία δυνατής τρίχας. Το άπαχο κρέας και τα αυγά είναι καλές ζωικές πηγές, ενώ τα φασόλια και οι φακές είναι οι καλύτερες φυτικές πηγές. Παράλληλα, το σώμα χρησιμοποιεί Βιταμίνη C για τη δημιουργία κολλαγόνου, απαραίτητου για τη δημιουργία καινούριων θυλάκων, ενώ η έλλειψη Bιταμίνης B μπορεί να οδηγήσει σε αδυνάτισμα της τρίχας.
Το σωστό λούσιμο μαλλιών
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται λούσιμο περισσότερο από 3 – 4 φορές την εβδομάδα, ενώ αν έχεις κατσαρά μαλλιά ή αρκετά ξηρά, καλό θα είναι να λούζεσαι ακόμα πιο αραιά. Το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία των μαλλιών, με συχνό επακόλουθο την ψαλίδα και τις κατεστραμμένες άκρες. Χρησιμοποιώντας έλαια, όπως αβοκάντο, jojoba, ελαιόλαδο πριν ή μετά το λούσμο μπορεί να βοηθήσει πολύ στην επαναφορά της τρίχας.
Απόφυγε τα πολύ… ιδιαίτερα χτενίσματα
Το styling των μαλλιών μπορεί να έχει ως συνέπεια την επιβράδυνση της διαδικασίας που συντελείται για να μακρύνουν τα μαλλιά, ενώ πολύ συχνά μπορεί να είναι αιτία για πιο έντονη τριχόπτωση. Απόφυγε τα χτενίσματα που τραβάνε έντονα τα μαλλιά, ειιδκότερα όταν το τράβηγμα είναι στη ρίζα, καθώς εκεί η κατστροφή της τρίχας θα ξεκινήσει από την αρχή της.
Πάρε το σωστό συμπλήρωμα!

To Collagen Pro Active είναι το θαυματουργό υγρό πόσιμο κολλαγόνο που εκτός από τα απτά αποτελέσματα στην υγεία, βοηθάει ιδιαίτερα στην ομορφιά, αφού μειώνει τις ρυτίδες και δυναμώνει θεαματικά τα μαλλιά χαρίζοντάς τους υγεία και λάμψη!

Πηγή: thestival.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *