19/06/2024

Δεν φαντάζεστε τα οφέλη που έχει η ζεστή σοκολάτα !

0

ζεστη σοκολατα,υγεια

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 

chocolate-focusΗ κατανάλωση σοκολάτας για πολλά χρόνια συστήνονται για την καταπολέμηση διάφορων ασθενειών. Στη Γαλλία του 17ου αιώνα συστήνονταν για την καταπολέμηση της μελαγχολίας και το θυμού. Πλέον μετά από επιστημονικές έρευνες έχει αποδειχθεί πως η ζεστή σοκολάτα βοηθάει το σώμα μας -με τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει- να αντιμετωπίσει ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά και την γήρανση.
Βάλτε αυτό το ρόφημα στη ζωή σας και δείτε πως ενισχύει τον οργανισμό σας.

 

1. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Κορνουάλης τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη σοκολάτα είναι σχεδόν σε διπλάσια ποσότητα από ότι στο κόκκινο κρασί.

2. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι αυτό που κάνει τη ζεστή σοκολάτα ένα εξαιρετικό ρόφημα για τον οργανισμό είναι η λέξη ζεστή. Περισσότερα αντιοξειδωτικά απελευθερώνονται όταν είναι ζεστή.

3. Είναι προτιμότερή από τις μπάρες σοκολάτας. Μία μπάρα σοκολάτας έχει περίπου 8 γραμμάρια λίπους ενώ το ρόφημά της περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες.

5. Τα φλαβονοειδή που περιέχει βοηθάνε το σώμα να επεξεργαστεί αποτελεσματικά το νιτρικό οξείδιο και έτσι βελτιώνει τη ροή του αίματος, μειώνοντας σημαντικά την αρτηριακή πίεση.

6. Τα φλαβονοειδή επίσης εμποδίζουν τη δημιουργία αιμοπεταλίων στο αίμα εμποδίζοντας έτσι τον σχηματισμών θρόμβων.

7. Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα η κατανάλωση ζεστής σοκολάτα μας βοηθάει να σκεφτόμαστε καλύτερα. Τα φλαβονοειδή αυξάνουν την ροή του αίματος και οξυγόνου προς τον εγκέφαλο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *