18/07/2024

Δελτίο Τύπου: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012 Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας

1

Δελτίο Τύπου: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012 Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του ’60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Όλοι γνωρίζουμε τους μεγάλους αγώνες που δίνει καθημερινά η γυναίκα στην οικογένεια, στη δουλειά και στη κοινωνία

Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης εύχεται σε όλες τις γυναίκες Χρόνια πολλά, κυρίως υγεία και καλή συνέχεια στους δίκαιους Αγώνες τους.

Γραφείο Τύπου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Δελτίο Τύπου: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012 Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΣΣΩΝ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΑΤΕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *