Δελτίο Τύπου Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων: Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη ποιότητα του νερού Λουτρακίου

0

Δελτίο Τύπου Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων: Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη ποιότητα του νερού Λουτρακίου δηλώνουμε τα εξής:

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

 

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη ποιότητα του νερού Λουτρακίου δηλώνουμε τα εξής:

Είναι διαπιστωμένο ότι το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου συγκαταλέγεται στα πιο φημισμένα νερά του κόσμου, για το λόγο αυτό έχει γίνει στόχος δυσφήμησης πολλές φορές στο παρελθόν.

Ακριβώς λόγω της υψίστης σημασίας που έχει για την πόλη μας το υπερπολύτιμο αυτό αγαθό, παρακολουθούνται λεπτομερώς επί δεκαετίες τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του με πλήθος χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων, οι οποίες αποστέλλονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Όλες ανεξαιρέτως οι αναλύσεις πιστοποιούν ότι η ποιότητά του παραμένει ουσιαστικά σταθερή και εντός των θεσμοθετημένων ορίων για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

Παράλληλα έχουν εκπονηθεί ερευνητικές εργασίες σχετικά με τη φύση και τα χαρακτηριστικά του υδροφόρου ορίζοντα μεταλλικού νερού Λουτρακίου, οι οποίες καταδεικνύουν ότι  η περιεκτικότητά του σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία οφείλεται αποκλειστικά στη σύσταση των πετρωμάτων που τον φιλοξενούν.

Σχετικά με το ζήτημα ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης δήλωσε:

 

”Τα εν λόγω δημοσιεύματα είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, προσβάλλουν βάναυσα την εικόνα και την πολύχρονη φήμη του Δήμου μας,  το νερό του οποίου αποτελεί σημαντικό μέρος της ιστορίας του, της υπόστασής του, αλλά και της οικονομικής του δραστηριότητας.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως, να αντιμετωπίζουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας με περισσή υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Οφείλουμε επίσης να μην υποκύπτουμε σε παιχνίδια που εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα και υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα”

 

Γραφείο Τύπου

 

 

.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *