Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης | Αποκλειστική Συνέντευξη στο Loutrakitv.gr

7
Όπως συνηθίζουμε κάθε χρόνο ενημερωνόμαστε από τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, μέσα από αποκλειστική συνέντευξη για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων. Απαντώντας στον Κώστα Αντωνίου ο κ Δήμαρχος αναλύει συνοπτικά τα ουσιαστικά ζητήματα και παίρνετε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας θέτετε κατά καιρούς στο Loutrakitv.gr.

Πως ακριβώς θα γίνει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, ποια μαγαζιά και πότε θα κλείσουν; Σε κάθε περίπτωση το έργο πρέπει να τελειώσει τέλη Νοέμβρη αρχές Δεκέμβρη. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία των καταστημάτων. Βασικό στοιχείο για τη χρηματοδότηση είναι να δοθεί προτεραιότητα στον πεζό και στους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης, για τον λόγο αυτό προβλέπονται 3 μπάρες ΑΜΕΑ και ειδικός διάδρομος για τυφλούς.  Παράλληλα θα γίνει και η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου που είναι ένα ανεξάρτητο έργο.

Ο κ Δήμαρχος απαντά στο ερώτημα γιατί αυξήθηκαν τα Δημοτικά Τέλη και ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΛ – Αγίων Θεοδώρων και αν αυτό μπορούσε να αποφευχθεί.

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του για τις ερχόμενες εκλογές και βάζει τέλος στην παραφιλολογία για πολιτικούς διαδόχους. Από ότι φαίνεται δεν έχει κουραστεί και δεν σκοπεύει να κουραστεί τόσο άμεσα. Αυτό εξάλλου το αποδεικνύει όχι μόνο με την εμφάνισή του αλλά κυρίως με τα έργα που γίνονται και σχεδιάζονται, με τους σημαντικούς επενδυτές που προσέλκυσε στον Δήμο, με τα τεράστια αθλητικά γεγονότα, αλλά και με τα μεγάλα ποσά που απορροφώνται από προγράμματα και μετουσιώνονται σταδιακά σε έργα. Δείτε επίσης πως σχολιάζει τη στάση της αντιπολίτευσης, τις αποχωρήσεις αλλά και τις συνεργασίες με τον συνδυασμό του. Τι λέει για τον πρώην αντιδήμαρχο Πολεοδομίας που αποχώρησε, τι λέει για τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Πέρρα στα νέα του καθήκοντα αλλά και τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Θανάση Μουζάκη που προσχώρησε πρόσφατα στην ομάδα δράσης του.

Για πρώτη φορά ο Δήμαρχος κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό ότι εγκρίθηκε η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος εργασιακού αθλητισμού στο Λουτράκι τον Μάιο του 2025  που διεκδίκησε και κατάφερε να φέρει ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κερδίζοντας σε συναγωνισμό με  μια πόλη της Κορέας που έχει 3 εκατομμύρια κατοίκους. Αλλά φυσικά συνεχώς διεξάγονται μεγάλης εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο που γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου. Έχουν προγραμματιστεί το Πρωτάθλημα Σκοποβολής, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Τζούντο τον Σεπτέμβριο, το Ράλυ Ακρόπολις κα.

Με αφορμή το τραγικό γεγονός στα Τέμπη ο Δήμαρχος μιλάει για τα προβλήματα που υπάρχουν με τη γραφειοκρατία, αναφέρεται στην χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία που καθυστέρησε την κατασκευή των κόμβων στην είσοδο του Λουτρακίου. Ένα έργο σημαντικό για την ασφάλεια των οδηγών και όχι μόνο, που ξεκίνησε το 2017 ήθελε πάνω από 2 χρόνια για να πάρει τις εγκρίσεις και φτάσαμε στο 2023 για να δημοπρατηθεί και να μπει ο εργολάβος. Όλη αυτή η διαδικασία του ελληνικού δημοσίου πρέπει ν’ αλλάξει χθες, είπε χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη!

Ποια είναι η σχέση του Δήμου αυτή τη στιγμή με το καζίνο και τους επενδυτές γενικότερα;

Μονόδρομος η εκμίσθωση του Loutraki Thermal Spa σε ιδιώτη ώστε να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο.

Προαστιακός. Μετά το καλοκαίρι, τέλος του χρόνου ίσως να σφυρίξει το πρώτο τρένο το οποίο θα είναι απευθείας γραμμή από Αθήνα ή Πειραιά. Όσο για το πόσο ασφαλές θα είναι; Σίγουρα για την ασφάλεια ο αρμόδιος είναι  το επίσημο κράτος, αυτό αποφάσισε και το χρηματοδότησε  με τα λεφτά της ευρωπαϊκής ένωσης, ωστόσο φυσικά η Δημοτική Αρχή κάνει ότι μπορεί για να είναι ασφαλής ο Δήμος γενικότερα, στηρίζει εθελοντικούς συλλόγους Πυροπροστασίας και παρεμβαίνει άμεσα. Τώρα γίνεται και μια ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των σεισμών αυτό όμως είναι έξω από τον έλεγχο του Δήμου.

Η αποκατάσταση της περιοχής των καταρρακτών είναι και αυτή σε εξέλιξη, αναμένεται να παραδοθεί μέσα Μαΐου και  στο ενδιάμεσο ενώ θα ανοίξει ο Περιφερειακός θα κατέβει κάτω το έργο για να τελειώσει.  Στόχος είναι να  λειτουργήσει το καλοκαίρι και το αναψυκτήριο στους καταρράκτες ώστε να μη χαθεί η σεζόν. 

Ποιες περιοχές αφορά η επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού;

Γιατί πρέπει να σκεφτούν συλλογικά και όχι ατομικά οι κάτοικοι των περιοχών που εντάσσονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο; Κάνεις δεν θέλει να θυσιάσει ούτε μισό μέτρο  από τη γη του αλλά θέλει τα οφέλη του ΓΠΣ.


Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων με τα έργα που γίνονται και αλλάζουν την περιοχή καθώς και στον Βιολογικό καθαρισμό των Αγίων Θεοδώρων.

 

( Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη. Για να πλοηγηθείτε σε όλα τα θέματα και να επιλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει πατήστε πάνω δεξιά το αναδυόμενο εικονίδιο ).

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

7 thoughts on “Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης | Αποκλειστική Συνέντευξη στο Loutrakitv.gr

  1. Προεκλογική η συνέντευξη άρχισαν τα όργανα

  2. ΟΙ ΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ

  3. Η επιλογή είναι μια Γιωργος Γκιώνης που είναι Δήμαρχος με εμπειρία. Δεν είναι καιρός για πειραματισμούς. Απλά τα πράγματα.

  4. ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΗ Ο ΟΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΟΑΣ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  5. Κακά τα ψέμματα ο Γιωργος ότι ήταν να δώσει το έδωσε τώρα έχει σειρά η Μαρία να δοκιμάσουμε και κάτι νέο. Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι που αλλάζουν καρέκλες. Άσε να δούμε τι θα κάνει κι η Μαρία.

  6. Με την πείρα που έχει αποκτησει ο κ. Γιώργος Γκιωνης, καλό είναι για μας τους Λουτρακιωτες να ξαναβγεί Δήμαρχος. Τον ευχαριστούμε που θα μας ξανατιμησει (θα μπορούσε να πάει διακοπές, δεν έχει καμμία υποχρέωση).
    Όσον αφορά τα έργα, σίγουρα θα ήθελα το καφενειο στους καταρακτες να ξαναλειτουργήσει πριν το καλοκαίρι.
    Για τα έργα της παραλίας, καλά είναι αλλά να μην μας χαλάσουν την φετινή σειζον. Και η σύνδεση με την Κόρινθο ας γίνει όσο πιο γρήγορα γίνετε για να πηγαίνουμε στη πόλη περπατώντας και να κάνουμε και την γυμναστικουλα μας.

    Για τις τράπεζες που φεύγουν, όλοι τώρα χρησιμοποιούμε κινητά όποτε γιατί να στεκόμαστε στην ουρά για ώρες. Τα μηχανήματα θα μείνουν για όποιον χρειαζετε μετρητά (Πχ. οι φοροφυγάδες). Εγώ δεν έχω πρόβλημα να πληρώνω με κάρτα.

  7. ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΚΜΑΣΟΥΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *