18/04/2024

Αποκλειστικό Loutrakitv.gr | O Δήμαρχος Γ. Γκιώνης ανακοίνωσε ανάσα 3 εκ. ευρώ για τα έσοδα του Δήμου μας [Video]

6

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης ανακοίνωσε αποκλειστικά στο Loutrakitv.gr ότι ο Υπουργός  Εσωτερικών υπέγραψε την Παρασκευή για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.  Θα γίνει σύντομα η αναμόρφωση στον Δήμο μας και θα κατατεθεί στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ένα ποσό ύψους 3 εκ. ευρώ που αφορά πράξεις αναλογισμού για τους δημότες.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος μετά τη δήλωση του Δημάρχου:

Πετύχαμε να φύγει ένα μεγάλο «βάρος» από τις πλάτες του Δήμου.

΄Επειτα από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη, της Αντιδημάρχου Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Πρωτοπαππά και της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, εγκρίθηκε (ΑΔΑ: ΨΔ3Μ465ΧΘ7-Ω51/10-03-2017) από τη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών η επιχορήγηση του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων ύψους 3.002.427,74 ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους.

Οι οφειλές αυτές αφορούν δικαστικές αποφάσεις πληρωμών, οι οποίες έχουν καταστεί τελεσίδικες και αφορούν κυρίως σε παλαιές πράξεις αναλογισμού και σε αμοιβές τρίτων.

Το όφελος που προκύπτει για τον Δήμο μας από την μη πληρωμή αυτών των υποχρεώσεων από τους Δημοτικούς μας πόρους είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αφού θα καταστεί δυνατό να διοχετευθούν σταδιακά χρήματα για την εκτέλεση Δημοτικών έργων.

Το επόμενο βήμα είναι η εγγραφή του επιχορηγούμενου ποσού στην 1η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους. Μετά την απαιτούμενη έγκρισή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι εντολές πληρωμής, ύστερα από τον απαραίτητο έλεγχο, θα αποστέλλονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο θα προχωρά στην πληρωμή του καθαρού ποσού προς τους τελικούς δικαιούχους.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

6 thoughts on “Αποκλειστικό Loutrakitv.gr | O Δήμαρχος Γ. Γκιώνης ανακοίνωσε ανάσα 3 εκ. ευρώ για τα έσοδα του Δήμου μας [Video]

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

  2. ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ;

  3. Μπράβο Μαράκι όμορφο! Αφανής ήρωας

  4. Συγχαρητήρια Δήμαρχε πάντα τέτοια Μην πατάς στο γραφείο σου καθόλου η δουλειά σου είναι στα Υπουργεία να φέρνεις λεφτά και έργα

  5. καποια νεα πραξη αναλογισμου προβλεπετε να καλυψετε; τα προληματα ειναι πολα το λιβαδακι αναστεναζει δωστε λυση

  6. Ε όχι και αφανής ήρωας η Μαρία. Όποια πέτρα να σηκώσεις την Μαρία θα βρεις. Ποιο πολλές φωτογραφίες βγάζει από την Μενεγάκη η αφανής ήρωας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *