27/07/2024

Γ. Γκιώνης : Η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια να αποφασίσουν για τον δρόμο Σχίνου Αλεποχωρίου

0

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ Γιώργος Γκιώνης που ήταν παρών από την πρώτη στιγμή που εκτυλίχθηκε το γεγονός με την έκρηξη του βυτιοφόρου και στη συνέχεια με την κατεδάφιση της γέφυρας στον Ισθμό, καλείται να διευθετήσει το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των κατοίκων, των χιλιάδων εργαζομένων στα εργοστάσια και των μαθητών στον Δήμο.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Αερογέφυρα κατεδαφίστηκε επειδή έχριζε επισκευής, μιας και κινδύνευε η ασφάλεια των επιβατών των διερχόμενων οχημάτων. Το θέμα είναι ότι η κατεδάφισή της που προέκυψε λόγω της έκρηξης του βυτιοφόρου έγινε ξαφνικά, μέσα στο καλοκαίρι που έχει αυξημένη κίνηση η περιοχή και οι βυθιζόμενες γέφυρες στα Ισθμια είναι εκτός λειτουργίας.  Είναι παραπάνω από προφανές ότι η κατασκευή και αποκατάσταση της αερογέφυρας θα τραβήξει σε βάθος χρόνου. Η επισκευή των βυθιζομένων γεφυρών στα Ίσθμια υπολογίζεται να γίνει μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Όπως τόνισε ο κ Δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα, υπάρχει άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας των βυθιζόμενων γεφυρών στα Ίσθμια, καθώς και η έγκαιρη συντήρησή τους γενικότερα.
Αυτό που ισχύει  είναι η ΔΩΡΕΑΝ διέλευση στα Διόδια του Ισθμού και των Αγίων Θεοδώρων για ΌΛΟΥΣ τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και τους κατοίκους της Κορινθίας που εργάζονται στα εργοστάσια της περιοχής και θα είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται την ταλαιπωρία του να πηγαίνουν μέσω των Αγίων Θεοδώρων. Η διέλευση θα γίνεται αρχικά με την επίδειξη του ειδικου εντύπου, θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ώρες γι’ αυτό, στη συνέχεια θα γίνει αυτοματοποιημένα με το Teo Pass της Ολυμπίας οδού. 
Μέσα από αυτό το περιστατικό γίνεται πασιφανές και μη θεωρηθεί αντιπολίτευση από πλευράς Δημάρχου, η αναγκαιότητα να είχε προνοήσει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση του δρόμου Σχίνου – Αλεποχωρίου:
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:
“…Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων είναι στο κέντρο ενός συμπλέγματος που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά προβλήματα. Ήμουν αυτός που στην πρώτη θητεία μου το 2007 είχα πάει στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ Σουφλιά για τον δρόμο Σχίνου Αλεποχωρίου. Από τότε αγωνίζομαι αυτός ο δρόμος να φτιαχτεί 2007 – είμαστε 2024 μετρήστε εσείς πόσα χρρόνια είναι. Για τη βυθιζόμενη ήταν αρχες 2018 – 2019 που κόπηκε όλη η Ελλάδα στα δύο. Η Στερεά Ελλάδα κόπηκε με την Πελοπόννησο και δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να γίνει…. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια να αποφασίσουν για το δρόμο Σχίνου – Αλεποχωρίου…Δεν εξυπηρετούνται μόνο οι κάτοικοι του Σχίνου και του Αλεποχωρίου, εξυπηρετείται όλη η Ελλάδα”

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *