13/06/2024

Γορίλας εθίστηκε στα… smartphones!

0

Γορίλας εθίστηκε στα… smartphones!

Το «τρικ» με το οποίο κατάφεραν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου να τον κρατήσουν μακριά και να βρίσκεται μαζί με τους άλλους γορίλες.

Δεν αποτελεί προϊόν υπερβολής ή φαντασίας, αλλά πράγματι, ο 16χρονος γορίλας Amare, που βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο «Lincoln Park» του Σικάγο, έχει εθιστεί στα smartphones.

Φυσικά, δεν έχει δικό του κινητό, όσο έξυπνοι κι αν είναι οι γορίλες, δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν ένα smartphone, ωστόσο οι Amare έχει αποκτήσει μια εμμονή με τα smartphone σε σημείο που κολλάει στο γυάλινο χώρισμα και βλέπει από τους επισκέπτες φωτογραφίες και βίντεο που του δείχνουν.

2

Όσο χαριτωμένο κι αν το βλέπετε… δεν είναι, γιατί πολύ απλά, ο γορίλας έχει απομακρυνθεί από τους συντρόφους του.

Ο Stephen Ross, ο οποίος μελετά τη συμπεριφορά και τη γνώση των πιθήκων στο ζωολογικό κήπο, είπε ότι «οι φροντιστές του Amare παρατήρησαν πως ο γορίλας περνούσε τις μέρες του καθισμένος σε μια γωνιά του οικοτόπου και όντας κολλημένος στα τηλέφωνα των επισκεπτών» έχοντας «αποκοπεί από τους συντρόφους του», ακόμα τρεις ενήλικες γορίλες.

Προκειμένου να ενθαρρύνουν τον Amare να περνά περισσότερο χρόνο με τους άλλους γορίλες, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου τοποθέτησαν ένα σχοινί δημιουργώντας έτσι μια «ζώνη ασφαλείας» μεταξύ του Amare και των πειρασμών από τα κινητά των επισκεπτών.

2

Παρά το γεγονός ότι φοβόντουσαν μήπως εμφανίσει «συμπτώματα στέρησης», όπως άγχος, κατάθλιψη και αϋπνία, οι επιστήμονες στο ζωολογικό κήπο άρχισαν να παρατηρούν θετικές αλλαγές στη συμπεριφορά του Amare, σχεδόν αμέσως.

«Ο Amare συνειδητοποιεί ότι δεν αξίζει τον κόπο να κάθεται εκεί, σε μια γωνιά, περιμένοντας κάποιον να έρθει και να του δείξει το τηλέφωνό του», είπε ο Ross, συμπληρώνοντας πως ο «έβγαινε περισσότερο έξω και αλληλεπιδρούσε με τους συντρόφους του».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *