ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το «παιχνίδι πνιγμού» και στο Λουτράκι !

0

Το βίντεο που φέρνει στο φως το OPEN έχει ανεβάσει μια μαθήτρια που πηγαίνει στο Γυμνάσιο στο Λουτράκι

Δεύτερο κρούσμα με «παιχνίδι πνιγμού» σημειώθηκε στο ίδιο σχολείο στο Λουτράκι. Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι 12χρονος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και κινδύνευσε σοβαρά, το OPEN TV φέρνει στο φως βίντεο ντοκουμέντο από το ίδιο σχολείο στο Λουτράκι.

Το βίντεο που φέρνει στο φως το OPEN έχει ανεβάσει μια μαθήτρια που πηγαίνει στο Γυμνάσιο στο Λουτράκι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη για το OPEN, μόλις πέντε ώρες μετά το περιστατικό με τον 12χρονο ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο. Σε αυτό φαίνεται ένα κορίτσι του γυμνασίου να κρατάει την αναπνοή του, να χάνει τις αισθήσεις του και δύο αγόρια που βρίσκονται δίπλα της να την συγκρατούν για να μην πέσει στο έδαφος και τραυματιστεί.

Αυτό το βίντεο ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί το κορίτσι σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Από κάτω, μάλιστα, υπάρχουν πολλά σχόλια από αρκετούς συνομήλικούς της, οι οποίοι έχουν παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι.  Εκπαιδευτικός, μάλιστα, που μίλησε στο OPEN, υποστήριξε ότι πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμη μαθητής της Β’ Γυμνασίου έκανε κι αυτός το παιχνίδι του πνιγμού. Κράτησε την αναπνοή του, έχασε για κάποια δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες και να σπάσει αρκετά από τα δόντια του και να μεταφερθεί και εκείνο στο νοσοκομείο.

Μαθητές δημοτικού κάνουν το «παιχνίδι πνιγμού»

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μαθητές Δημοτικού κάνουν το ίδιο παιχνίδι. Μαθητής της Ε’ Δημοτικού, μάλιστα, που μίλησε στο OPEN, αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει παίξει το παιχνίδι έξι φορές. «Είναι πλέον της μόδας τα παιδιά να παίζουν το παιχνίδι του πνιγμού στο Λουτράκι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μαθητής στον Μαρίνο Αλειφέρη. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το παιχνίδι του πνιγμού παίζουν παιδιά 8, 9 και 10 ετών.

Η αρχή από τον 12χρονο

Στο μεταξύ, στο OPEN TV μίλησε ο θείος του 12χρονου μαθητή που νοσηλεύθηκε, γιατί έπαιξε το «παιχνίδι πνιγμού» στο σχολείο στην Κόρινθο. «Εχει γίνει της μόδας ένα καινούριο παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά. Κρατούν την ανάσα τους για δέκα φορές και κάνουν ένα βαθύ κάθισμα. Ο άλλος σφίγγει στον λαιμό το παιδί ή στο στήθος και το παιδί πέφτει λιπόθυμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο θείος του 12χρονου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάνου Μπανασάκη, μόλις ο 12χρονος μαθητής σωριάστηκε στο προαύλιο του σχολείου, επικράτησε πανικός. Οι μαθητές αρχίζουν να καλούν σε βοήθεια. Οι καθηγητές που βλέπουν το παιδί στο έδαφος ειδοποιούν αμέσως το ασθενοφόρο και την οικογένεια του 12χρονου. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Κορίνθου και από εκεί στο Παίδων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. «Ήταν δυο παιδιά του Γυμνασίου. Το ένα παιδί πήρε μια βαθιά ανάσα και το άλλο παιδί τον πίεσε στο στήθος», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Ο μικρός μαθητής, πάντως, επέστρεψε στο σπίτι του, με τους γιατρούς να ενημερώνουν την οικογένεια να είναι προσεκτική τα πρώτα 24ωρα.

Τι είναι το παιχνίδι του πνιγμού

Το παιχνίδι του πνιγμού είναι μια άκρως επικίνδυνη μόδα που κάνει την επανεμφάνισή της στο Διαδίκτυο. Επηρεάζει κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία -το ένα μετά το άλλο- ανεβάζουν στο Διαδίκτυο βίντεο τα οποία έχουν τραβήξει οι ίδιοι. Στα βίντεο φαίνονται οι ίδιοι να προσπαθούν να πνιγούν ή να στραγγαλίζουν τους εαυτούς τους. «Μου είχαν προτείνει να μου κάνουν κάτι, τους ρώτησα τι και μου είπαν ότι θα πρέπει απλά να πάρω μερικές ανάσες και να σταματήσω να παίρνω ανάσες για μερικά λεπτά».

Μέσα σε δέκα χρόνια 900 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από το παιχνίδι πνιγμού. Η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους προέρχεται από τις ΗΠΑ. Γι’ αυτό και οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των γονέων. Η μητέρα του Μέισον Μπόγκαρντ, Τζόαν, που ήταν κλινικά νεκρός από το παιχνίδι τον περασμένο Μάιο, δήλωνε: «Είχε δοκιμάσει και άλλες δραστηριότητες αλλά όχι τόσο εξτρίμ». Οι γονείς του, τού είπαν το τελευταίο αντίο όταν μπήκε στο χειρουργείο για να δωρήσει τα όργανά του. Ο Μέισον Μπόγκαρντ είναι μόνο ένα από τα 900 παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους από το παιχνίδι την τελευταία 10ετία.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο OPEN και τη Δέσποινα Βλεπάκη, ανέφερε: «Σε παιδάκι άρεσε αυτό. Το εκμυστηρεύτηκε στους γονείς του και οι γονείς ήταν προϊδεασμένοι». Και προσθέτει: «Μέσα από το shoking game προσπαθείς να βρεις στιγμές ευφορίας».

Ομως, το παιχνίδι προκαλεί πολλές εγκεφαλικές βλάβες. «Τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα σε παιχνίδια που τα ωθούν να είναι πιο καταστροφικά» αναφέρει η κλινική ψυχολόγος, Ίλια Θεοτοκά. Σύμφωνα, πάντως, με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι, είναι άντρες έφηβοι.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *