Γιατί οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους στο Θεό; Ποιοι λαοί πιστεύουν περισσότερο.

0

Γιατί οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους στο Θεό; Ποιοι λαοί πιστεύουν περισσότερο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Γιατί οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους στο Θεό; Ποιοι λαοί πιστεύουν περισσότερο.

Ίσως φταίει η παγκόσμια κρίση που έχει διαλύσει την ψυχολογία των ανθρώπων. Κοπιάζουν καθημερινά και τελικά καταφέρνουν απλά να επιβιώσουν, και όχι να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή. Το βράδυ γυρνάνε εξουθενωμένοι σπίτι και αναρωτιούνται: “Υπάρχει θεός;” Ίσως πάλι αυτή η κρίση να χαλυβδώνει την πίστη του κόσμου και όταν γυρνάνε σπίτι να λένε “θεέ μου σε ευχαριστώ”. Η ουσία είναι ότι ο παγκόσμιος χάρτης της πίστης στο θεό, έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό.

Οι πιο πιστοί σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι οι Φιλιππινέζοι, και οι περισσότεροι άθεοι είναι οι Σκανδιναβοί αλλά και οι κάτοικοι των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, πλην της Ρωσίας και της Πολωνίας. Ηλικιακά, στο θεό πιστεύουν περισσότερο οι άνθρωποι που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, παρά εκείνοι που είναι μικρότερης ή μέσης.

Η έρευνα που έκαναν στο πανεπιστήμιο του Σικάγο είναι αποκαλυπτική, και έγινε σε τρεις περιόδους (το 1991, το 1998, και το 2008 που ολοκληρώθηκε πρόσφατα). Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 30 χώρες, αλλά βασίστηκε και στις κατά τόπους έρευνες των χωρών που εξέτασε.

Οι χώρες που πιστεύουν πιο πολύ στο Θεό είναι συχνά οι καθολικές, ειδικά οι αναπτυσσόμενες χώρες. Σε αυτές προστίθενται οι ΗΠΑ, το Ισραήλ (δεν είναι καθολική χώρα) και η Κύπρος (δεν είναι καθολική χώρα).

Το 94% των Φιλιππινέζων “πάντα” πίστευε στο Θεό και ακολουθεί το 88% των Χιλιανών, το 81% των Αμερικανών σε αντίθεση με το 13% των Γερμανών από την πρώην Ανατολική Γερμανία και το 20% των Τσέχων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότερο…άθεες χώρες είναι οι Σκανδιναβικές και αυτές του πρώην ανατολικού μπλοκ, με εξαίρεση την Πολωνία (καθολική χώρα). Το μεγαλύτερο ποσοστό άθεων καταγράφεται στους κατοίκους της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, το 59% των οποίων δηλώνει ότι δεν πίστευε ποτέ στο Θεό. Στη Γαλλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 24%.

Η πίστη στο Θεό μειώνεται παντού εκτός από τη Ρωσία, την Σλοβενία και το Ισραήλ.

Γενικά, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι εκείνοι που πιστεύουν περισσότερο. Κατά μέσο όρο, το 43% των ανθρώπων άνω των 68 ετών είναι σίγουροι πως υπάρχει Θεός. Στους μικρότερους των 27 ετών το ποσοστό αυτό είναι 23%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το 54% των νέων είναι σίγουροι ότι υπάρχει Θεός έναντι 66% των μεγαλύτερων σε ηλικία. Στη Γαλλία το ποσοστό για τους νέους είναι 8% και για τους μεγαλύτερους 26%, ενώ στην Αυστρία τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 8% και 32%.

Πηγή: Iatropedia.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *