Β.Νανόπουλος για την έναρξη της έκθεσης “Κορινθία 2013”

vnanopoulos3

Αγαπητέ επισκέπτη,Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σου γνωστοποιήσω ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου για τη διοργάνωση της «5ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κορινθία 2013», έχοντας υψηλούς στόχους ποιότητας και πληρότητας του Εκθεσιακού χώρου.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Κορινθίας, με την υποστήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, που αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία.

Η Έκθεση θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κόρινθο, στο χώρο της επιχείρησης «Σωληνουργεία Κορίνθου», που παραχωρήθηκε δωρεάν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία και θα διαμορφωθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 170 εκθέτες από 11 νομούς της χώρας που κάλυψαν πλήρως τα 3.500 τ.μ. του Εκθεσιακού χώρου, ενώ οι επισκέπτες έφθασαν τους 40.000

Η δημοσιότητα της Έκθεσης θα εξασφαλιστεί με την διαφήμιση τρεις μήνες πριν από την έναρξή της, μέσω των Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας και της Αττικής (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί) και του διαδικτύου.

Στον Εκθεσιακό χώρο θα δημιουργηθεί τηλεοπτικό στούντιο που θα φιλοξενήσει υπεύθυνους επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων για τη παραχώρηση συνεντεύξεων, σχετικά με την προβολή των περιπτέρων τους.

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης θα δοθεί η ευκαιρία σε εκθέτες και επισκέπτες, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων (Ο.Τ.Α., Δημοσίων Οργανισμών, Αναπτυξιακών Εταιριών κτλ), πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης, επενδύσεων και προώθησης πωλήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Επιχειρηματικές αποστολές από το εξωτερικό έχουν σχεδιαστεί για την σύναψη συνεργασιών και συμφωνιών με επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Οι στόχοι της έκθεσης είναι:

Η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δραστηριότητας.
Η προώθηση των προϊόντων σε όλες τις περιοχές της χώρας και το εξωτερικό.
Η τόνωση της αγοράς με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση εμπορικών αντιπροσώπων και επισκεπτών.
Η γνωριμία και η επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της Περιφέρειάς μας, με στόχο την ανίχνευση μελλοντικών συνεργασιών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτονται από την Έκθεση:

Τρόφιμα και ποτά
Οικοδομικά υλικά
Αυτοκίνητα, σκάφη
Μηχανήματα
Βιομηχανικός εξοπλισμός
Εξοπλισμός σπιτιού και επιχειρήσεων
Τουρισμός
Υπηρεσίες γενικά
Ενέργεια, συστήματα ψύξης και θέρμανσης
Βιολογικά προϊόντα
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού – αγροτουρισμός, ιαματικός τουρισμός
Παραδοσιακά προϊόντα χειροτεχνίας
Φωτοβολταϊκά

Κόστος συμμετοχής:
Περίπτερα εσωτερικού χώρου 40 Ευρώ το τ.μ.
Περίπτερα εξωτερικού χώρου 20 Ευρώ το τ.μ.
Η Έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για την Περιφέρεια και θεωρούμε ότι σε αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά και η δική σας συμμετοχή. Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η περσινή Πανελλήνια Έκθεση, κατέστησε φανερή, την αναγκαιότητα της φετινής διοργάνωσης καθώς και τη σημαντική οικονομική προσφορά τέτοιων εκδηλώσεων στις τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία..

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Βασίλης Δ. Νανόπουλος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

One thought on “Β.Νανόπουλος για την έναρξη της έκθεσης “Κορινθία 2013”

Leave a Reply

Your email address will not be published.