Βουλή των Εφήβων: Η βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη προεδρεύουσα στην συζήτηση για τη προσφυγική κρίση

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη συζητά με τους «εφήβους βουλευτές» στις φετινές εργασίες της Βουλής των Εφήβων
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη ήταν προεδρεύουσα στην συζήτηση της ομάδας διαβούλευσης των εφήβων για τη προσφυγική κρίση. Η προσφυγική κρίση αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού για το οποίο οι «έφηβοι βουλευτές» καλούνται να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των ομάδων διαβούλευσης της ΚΑ΄ «Βουλής των Εφήβων», το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Στην συνεδρίαση για τη προσφυγική κρίση, 47 νέοι και νέες της Β’ Λυκείου που είχαν μελετήσει συστηματικά και σε βάθος τις κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το οποίο προετοιμάζεται αυτό το διάστημα από τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέθεσαν την εμπειρία τους, τους προβληματισμούς τους αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα σήμερα και ειδικότερα για την στήριξη των προσφυγόπουλων. Την προηγούμενη μέρα, η βουλεύτρια είχε συμμετάσχει στην επιτροπή του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής των Εφήβων και είχε απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που τις απεύθυναν νέοι και νέες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλή των Εφήβων λειτουργεί τα τελευταία 21 χρόνια και αποτελεί ένα σημαντικό θεσμικό εργαλείο με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αλλά και την ανάδειξη του ρόλου του πολίτη στη σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό σε μια εποχή έντονης απολιτικοποίησης και υψηλής αποχής στις εκλογές, νέοι άνθρωποι να ενημερώνονται και να παλεύουν με ενθουσιασμό και φρέσκιες ιδέες για τα όνειρα τους. Την προσπάθεια αυτή των νέων να ακουστεί η φωνή τους ενισχύει και η πολιτεία με τον εκλογικό νόμο που έχει καταθέσει αυτές τις μέρες στη Βουλή και θεσμοθετεί την ψήφο στα 17. Ας μην ξεχνάμε ότι οι νέοι άνθρωποι ήταν και θα είναι το μέλλον κάθε κοινωνίας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ
Κόρινθος 15 Ιουνίου 2016

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Βουλή των Εφήβων: Η βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη προεδρεύουσα στην συζήτηση για τη προσφυγική κρίση

  1. Τη Γαλλία δεν την βλέπετε; Δεν βλέπετε τον κίνδυνο ανάμειξης διαφορετικής κουλτούρας; Δεν βλέπετε την Ευρώπη που μαστίζεται από την τρομοκρατία; Συνεχίστε να λυπάστε να περιθάλπτετε και να υποθάλπτετε εγκληματίες που θα σκοτώσουν τα παιδιά σας αύριο τα παιδιά που λέτε ότι είναι το μέλλον της κοινωνίας!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *