19/07/2024

Βάσεις 2012. Δείτε τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Παιδείας

0

Βάσεις 2012. Δείτε τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Παιδείας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Δεκάδες τμήματα αναμένεται να ανοίξουν και φέτος τις «πύλες» τους με λιγότερα από 10.000 μόρια

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αρχικά και στη συνέχεια σε όλα τα λύκεια αναρτώνται οι βάσεις για την πρόσβαση σε όλα τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη δημοσιότητα σήμερα και τα αποτελέσματα για τις ειδικές κατηγορίες
Δεκάδες τμήματα αναμένεται να ανοίξουν και φέτος τις «πύλες» τους με λιγότερα από 10.000 μόρια

Τελειώνει σήμερα η αγωνία για τους περίπου 110.000 υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής για όλα τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Τα αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 10 το πρωί, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν από εκείνη την ώρα να τα πληροφορούνται μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.minedu.gov.grπληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, σήμερα ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείουhttp://results.minedu.gov.gr.

Αναφορικά με τους αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999, του άρθρου 18 του Ν. 3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09 (ΦΕΚ 120 τ.Α΄) για εισαγωγή στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους, από τη Δευτέρα 03-9-2012 μέχρι και την Παρασκευή 14-9-2012.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική εγκύκλιος Φ. 151/63549/Β6/7-6-2012 (ΑΔΑ: Β4ΛΡ9-ΑΦΤ) είναι ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr στην ενότητα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα ΑΘΛΗΤΕΣ, στο σημείο ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ).

Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ποσοστό θέσεων 5%, θα κληθούν για την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου το δεύτερο 10ήμερο Σεπτεμβρίου 2012 με ξεχωριστή εγκύκλιο.

Κατά τα λοιπά, δεκάδες τμήματα αναμένεται να ανοίξουν και φέτος τις «πύλες» τους με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ θα παρουσιαστεί και πάλι το φαινόμενο υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών να εισάγονται με πολύ χαμηλότερες βαθμολογίες σε σχέση με τους υποψηφίους που διεκδίκησαν θέσεις της γενικής σειράς.

Πηγή: ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *